fbpx
Inkonst

23/3
Kollision #4: Andreas Haglund & Fascia

I Kollision möts en musiker och en poet för att arbeta fram något helt nytt tillsammans. Den här gången Andreas Haglund & Fascia. Nu möter deras gemensamma skapelse publiken.

Dörrar: 19.00
På scen: 19.30

Vad händer när en poet tolkas av en musiker och ord förvandlas till ljudlandskap? Hur ser musikaliska kompositioner ut i litterär skrud när en poet kokar ner musiken till en dikt? I Kollision möts queer poesi och musik i ett nyfiket utforskande, samskapande, tvärdisciplinärt improviserande – och något helt nytt uppstår.

Det är dags för Kollision igen med poeten Andreas Haglund och musikern Fascia som ska mötas på scen efter ett intensivt residens. Den 23 mars bjuds publiken in på Inkonsts stora scen för att ta del av deras arbetsprocess – både tankarna bakom och själva resultatet. Musik, poesi och ett improviserat samspel dem emellan tar plats på scenen när helt nya verk framförs för första gången. Dessutom kommer Andreas och Fascia  både framföra egna verk men också berätta om hur det var att mötas i skapandet.

Andreas Haglund arbetar som danskonstnär, koreograf och poet och är bosatt i Köpenhamn. Han är utbildad till samtida dansare och koreograf på Den Danske Scenekunstskole (2019) och har sedan dess både skapat egna koreografiska verk och dansat för andra koreografer och konstnärer. Med dilettantism i blodet söker hen alltid nya kickar och tog därför famntag om skrivandet. Nu skriver han dikter som undersöker hur kroppar (i brett förstånd) blir till, upprätthålls, går sönder och förmultnar. Dikter som tar sensoriska stigar genom natur och kultur och binder ihop dessa missförstådda polariteter på riktigt och för skojs skull. Dikter som tänker fiktivt och spekulativt om sin egen värld.

FASCIA är kompositör, musikproducent och multidisciplinär konstnär. Hennes verk kan beskrivas som ett porträtterande av surrealistiska, mytiska och futuristiska queera fantasier. Berättelser om kroppar i förvandling och sakrala, sensuella möten med teknologi. Den fysikaliteten återfinns i hennes musik, med tryckande, pulserande ljudlandskap och röster som manipuleras till oigenkännlighet. Hon är utbildad i klassisk komposition, men jobbar nu gränslandet mellan elektronisk musik, performance och interaktiv konst. Hon bygger ofta sina egna instrument och verktyg, och har även arbetat inom installationskonst. I sina solokonserter kombinerar hon alla dessa praktiker, i ett försök att förlänga sin kropp och fullt förkroppsliga hennes musikaliska verk.

Kollision är ett projekt som drivs av Inkonst och PAGE 28 med stöd av Kulturrådet och som innefattar en residensperiod för konstnärerna samt ett publikt arrangemang. Projektet vill skapa mötesplatser för queera musiker och poeter i början av sin karriär och ge dem möjlighet att hitta nya former för sitt konstnärskap med fokus på mötet mellan konstformerna. Projektet har pågått under hösten 2022 och våren 2023. Urvalet av projektet har delvis skett genom att Open Call och musikerna och poeterna paras sedan ihop av oss.

Kommande datum för Kollision är 20/4 2023.