Inkonst

20/4
Kollision #5 Tara Aflaki & OG Bella

I Kollision möts en musiker och en poet för att arbeta fram något helt nytt tillsammans. Den här gången Tara Aflaki & OG Bella. Nu möter deras gemensamma skapelse publiken.

Dörrar: 19.30
På scen: 20.00

Vad händer när en poet tolkas av en musiker och ord förvandlas till ljudlandskap? Hur ser musikaliska kompositioner ut i litterär skrud när en poet kokar ner musiken till en dikt? I Kollision möts queer poesi och musik i ett nyfiket utforskande, samskapande, tvärdisciplinärt improviserande – och något helt nytt uppstår.

Det är dags Kollision igen med poeten Tara Aflaki och musikern OG Bella som ska mötas på scen efter ett intensivt residens. Den 20 april bjuds publiken in på Inkonsts stora scen för att ta del av deras arbetsprocess – både tankarna bakom och själva resultatet. Musik, poesi och ett improviserat samspel dem emellan tar plats på scenen när helt nya verk framförs för första gången. Dessutom kommer Tara Aflaki och OG Bella  både framföra egna verk men också berätta om hur det var att mötas i skapandet.

Tara Aflaki är skribent, poet och stundvis regissör, verksam i Stockholm. I sitt skrivande fascineras hon av människans yttersta gränstillstånd. Att genom olika perspektiv undersöka människans villkor och vad som händer när dessa villkor utmanas. Hon vill dra texten till sin kant och hela vägen tillbaka till den litterära traditionen för att se vad som händer i det samspelet. Det är lekfullt men också präglat av en molande melankoli. 

OG Bella’s musik har beskrivits som ”en ångestbubbla man inte vill lämna”. Göteborgs Posten skriver att hennes senaste singel är som ”en kärleksbubbla som både är härlig och som gör ont att vara i”.

OGB leker gärna med lyriska kontraster; genom melankolin blomstrar kärleksrelationen mellan henne och språket. Hon läser böcker med överstrykningspenna och skriver musik med sylvass udd. 

Musiken är genreöverskridande och experimentell, inte sällan atmosfärisk och dramatisk. I sitt skrivande är den röda tråden ofta att skildra relationer och sorg på ett poetiskt och säreget sätt. Denna kväll får vi bl.a smyglyssna på delar av hennes kommande EP som släpps i vår.