fbpx
Inkonst

6/4
Kontra-Musik & Aniara pres. KONIARA

Storslagen releasefest för splitternya bolaget Koniara

Kontra-Musik och Aniara har nu i nådens år 2019 valt att sätta kärleksbarnet Koniara till världen – ett nytt bolag där både själfullt djup och lekfull upptäckarlust får plats.

Sebastian Mullaert & Ulf Eriksson

Birds ov Paradise (live)

Fabian Bruhn (DJ)

Deko: Mikmo & Hellan

Kontra-musik och Aniara har på många vis valt tämligen olikartade musikaliska vägar under det dryga decennium bolagen verkat sida sida vid sida. Kontra-Musik har under sina tretton år visat prov på en aldrig sinande nyfikenhet medan Aniara bokstavligt talat gått på djupet. Men bolagen delar en absolut grundvärdering: Även om huvudfokus ligger på att släppa musik som får folk att röra på sig så får det aldrig hemfalla till simpel mekanik. Det måste finnas något personligt i musiken som gör att den följer med dansaren hem efter det att musiken tystnat. Något måste röra sig även inom den som lyssnar.

Kontra-Musik och Aniara har nu i nådens år 2019 valt att sätta kärleksbarnet Koniara till världen – ett nytt bolag där både själfullt djup och lekfull upptäckarlust får plats. Första släppet innehåller genuint värmande musik från Sebastian Mullaert, Fabian Bruhn och Dorisburg, och det är med stor glädje som vi kan presentera de två förstnämnda till Koniaras releasefest. Där sammanstrålar de med Kontras överhuvud Ulf Eriksson för en brutalt kvalitetssäkrad natt i dansens tecken. Alla stammisar som var på Sebastian och Ulfs hybridspelning The Dance på Inkonst för några år sedan vet vad som väntar, men den här gången har vi housekonnässören Fabian Bruhn som födelsedagsljuset i 0-årstårtan. Även Aniaras stjänskott Birds ov Paradise kommer och spelar live. Som naturligtvis kommer att dekoreras på sedvanligt flippat sätt av älskade Mikmo och Hellan.

https://soundcloud.com/kontramusik/koniara01