Inkonst

22–23/2
Public Plot “Kropp och straff”

Träningsläger inför en fascistisk framtid

En fysisk och mental förberedelse på vad som skulle kunna hända om ett högerpopulistiskt parti kommer till makten i Sverige. I ett tryggt men ändå otryggt rum ges deltagarna möjlighet att träna sig på att bli gripen, fängslad och förhörd.

I Kropp & Straff kommer framför allt särskilt inbjudna grupper ur civilsamhället att få öva på att hantera en fascistisk regim. Den riktar sig till de som skulle kunna bli måltavla för en rasistiskt färgad politik.

Med föreställningen vill Public Plot möjliggöra en yta för diskussion och reaktion. Kropp & Straff blir därmed en liten pusselbit i byggandet av ett motstånd mot den hastigt framväxande vågen av nyfascism. Det viktiga nu är att våga förbereda sig på det värsta tänkbara och samtidigt verka för att det aldrig ska hända.

Föreställningen spelas även för en allmän publik.

https://youtu.be/ugdChb7_1c4

Public Plot är ett arbetskollektiv från Malmö som utforskar olika sätt att berätta. De ligger bakom en rad uppmärksammade föreställningar som Blue Dreams, Våld & pedagogik och Smålands Mörker.

Den 18 februari hålls även ett samtal som är sprunget ur arbetet med föreställningen: Om hotet från högerpopulismen och vägar till motstånd med Mattias Gardell.

Text & regi: Henrik Bromander & John Hanse | Scenografi, kostym, ljud och ljus: Sofia Findahl & Jonas Åkesson | Skådespelare: Jens Olsson & Sofia Snahr | Interaktiv dramaturg: Ebba Petrén | Producent: Karin Auran Frankenstein | Tack till: Jasser Hetait | Med stöd av: Kulturbryggan, Inter Art Center & Inkonst.