fbpx
Inkonst

24–25/1
Kvalitetsteatern “The pain is real (din fitta jag saknar dig)”

Varning: se inte denna på en första dejt

Ett frosseri av uppgivenhet, världens undergång, förlamning, misslyckande och skam för alla som någonsin fått (eller riskerar att någon gång få) sitt hjärta krossat.

The Pain Is Real handlar om att bli dumpad, förlora en plats, vara olyckligt förälskad, mista ett viktigt sammanhang, inte klara av omständigheterna för en romantisk relation, vare sig stå ut med normerna för monogam tvåsamhet eller ett polyamoröst leverne, och bryta ihop av alltings förgänglighet. Att vilja något annat. Som att frigöra sig från (det otillfredsställda) beroendet av en särskild persons bekräftelse, blick och beröring. Att vilja förstå hur det kan göra så fysiskt ont. På riktigt.

Kvalitetsteatern​ bildades i januari 2011 och är en queerfeministisk fri teatergrupp med som gör scenkonst för, av och med ett hbtq-community. De använder ofta dokumentärt material, egna och andras erfarenheter för att undersöka större strukturer i föreställningar som blandar text, ljud och rörelse. I tidigare projekt har det till exempel arbetat med normer kring kön, klass, queerhet, lesbiskhet, trans, musikal, dans och teater.

På scen: Eddie Mio Larson, Johanna Essie Sjögren, Robin N Spegel | Teknik & rum: Amanda Lebert Elfvelin | Workshopledare som bidragit till processen och skapandet: Francine Agbodjalou, Leopold K Bojsenburg, Anne Jonsson, Nino Mick & Pia Olby | Rumslig konsult: Toni Tora Anakin Botwid | Regi: Robin N Spegel ihop med ensemblen | Med stöd av Kulturrådet & Göteborg stad