fbpx
Inkonst

10/12
Kvinna. Liv. Frihet. Vincent Bahar stödkonsert för revolutionen i Iran

Svensk-iranska Vincent Bahar spelar i solidaritet för det Iranska folket. KONSERT PÅ MALMÖ KONSTMUSEUM

Svensk-iranska Vincent Bahar spelar i solidaritet för det Iranska folket. Den mångfacetterade artisten och kompositören framträder med sitt distinkta musikaliska uttryck som blandar traditionell persisk musik, neoklassiskt piano och experimentell ambience.

 

“I skrivande stund är revolutionen i Iran inne på sitt 74e dygn.
För varje dag som går växer sig revolutionen i Iran allt starkare. Samtidigt vet den Islamiska regimens brutalitet inga gränser. Genomsnittsåldern för arresterade demonstranter är 15 år. Regimen utsätter barn som demonstrerar fredligt för systematiska våldtäkter och tortyr. Den yngsta personen som skjutits ihjäl är en 7-årig flicka. Det är dags för Sverige och västvärlden att se sig själva i spegeln och agera i linje med de fria värderingar de säger sig stå bakom.”

 

Vincent Bahar är en kompositör, pianist och slagverkare som blandar experimentella toner med traditionell persisk musik. Hennes hittills mest omfattande komposition, det audiovisuella verket Hamal, hade premiär på musikfestivalen Intonal tidigare i år.
I solidaritet med det pågående upproret och den feministiska revolutionen i Iran släppte Vincent sin senaste singel Azadi (frihet på farsi) i oktober. Hennes andra album kommer ut under 2023.
OBS! Istället för entrébiljett skänker publiken en valfri summa till Amnesty Internationals arbete för folket i Iran: