fbpx
Inkonst

21/9
Lamour Label Night

Lamour firar 10 år som innerlig budbärare av elektronisk musik!

Lamour startade som klubb i Gävle 2008 och har med åren utvecklats till skivbolag, skivbutik och podcast. Lamour spänner från ambient och konstmusik till konceptuell dansbaserad techno och house, alltid med genuin kärlek och positivism som gemensam ingrediens.

Live:
MOTORMÄNNEN / SINGULAR / A THOUSAND MOUTHS

DJ:
SLIM VIC

+ Artwork av ROLFCARLWERNER

MOTORMÄNNEN
Motormännen, de omåttligt populära uppfinnarna av genren ’Informationstechno’ kommer tillbaka till Malmö för att informera. Duon skapar informationstechno från ett svunnet Sverige, genom ett filter av retrofuturistisk skepsism. Deras långsamma och mörka acidtechno har kallats för politisk musik utan att vara politisk och ”som att lyssna på en historielektion i fyrtakt”. Tunga rytmer paketeras med samplingar från svenska politiker, dokumentärer och Christer Glenning och reflekterar över en tid då kalla kriget kulminerat och stora världen kom till Sverige. Motormännen övertar informationsmonopolet och framför sina verk tillsammans med en visuell resa till 1970- och 80-talet.
SINGULAR
Singular, Andreas Sjöbergs (Pitch9, Rytm und Melodi, Pojke vs Apa, Please) senaste täckmantel, förenar elektronik med akustiskt piano i ett konstant skiftande spektrum av rytm, melodi och brus. Live blir resultatet en oefterliknelig ljudupplevelse där fjäderlätt skörhet möter blytung smuts. Två, Singulars kommande fullängdsdebut, släpps digitalt och på vinyl av Lamour Records i höst.

A THOUSAND MOUTHS
A Thousand Mouths är Malmöbaserade Anders Walldén som denna kväll bjuder på en personlig fusion av elektronisk dansmusik med inslag av house, techno och acid där mekaniska rytmer möter själfulla harmonier som samspelar i en ljudbild som är välbekant men samtidigt synnerligen säregen. A Thousand Mouths släppte sin debutkassett på Lamour Records 2017 och ett fullängdsalbum förväntas hösten 2018.

SLIM VIC
Som grundare av Lamour, drivande kraft av Gävles elektroniska musikscen och som DJ har Viktor ”Slim Vic” Zeidner synts och hörts i de mest varierade sammanhang. Från att spela b2b med Lill-Babs och göra musik till teatern med folkmusiker, till att arrangera hundratals konserter & klubbar och turnera världen runt som turntablist. Slim älskar musik och låter gärna sin skivsamling spelas offentligt, både riktigt smala och bortglömda plattor och nyaste nytt inom en brokig blandning genres.