Inkonst

14/9
Le1f + Aura Oyasumi & Rome

Wut! Le1f!

Lårhöga stilettstövlar och fuktiga beats blandat med gudabenådade moves och texter som är både stridsskrifter och sexts på samma gång – Le1f är precis den spa-dag alla dina sinnen behöver. Presenteras av Inkonst & Rome.

LE1F (US) LIVE
Med utsökt närgången hiphop från sin sylvassa tunga och kläder i färgkombinationerna som satan glömde är Le1f ett livsviktigt kosttillskott som ger minst ett helt dagsbehov av salta textrader och bubblande danslust. Nånstans mitt mellan FKA Twigs, Mykki Blanco och Junglpussy, hittar vi honom chillandes på en witch hop-glitchande strand i en digital solnedgång. Det är rap som är mjukt levererad med stenhårt innehåll, avspänd men på som fan, och en röst som strävt porlande sprit och söt vispgrädde. Sedan hitten ”Wut” började driva folk till svettigt vansinne på klubbgolven 2012 har Le1f bara fortsatt leverera otroligt dans- och grindvänliga spår med ett jävligt skarpt sinne för neonglittriga visuals och afrofuturistiska cyborgvisioner. Det är helt enkelt här det händer: obligatorisk närvaro för alla som påstår sig vara intresserade av musik eller världen över huvud taget.

AURA OYASUMI (SE) LIVE
Under mitten av förra året slog gruppen ner som en blixt från klar himmel med sin skånska RnB. Med progressiva beats och texter som alla kan relatera till fångade de snabbt mångas uppmärksamhet med låten Möllevångens Basgång och har sedan dess bara gått från klarhet till klarhet. Senast med Romantiker, som hade premiär på hymn.se. TV.FEHs egna love people och popsnören.

ROME (SE) DJ SET
Andreas alt. Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i så gott som allt av värde på regionens urbanscen, som dj såväl som vår stads kanske mest omtyckta arrangör. The Boom Bap, Ninja Nights, Red Light Special, Afro Pick och Woohah är några av hans kreationer. Rome har dessutom öppnat för akter som J. Cole, Bilal, Migos, Miguel, MOP, Talib Kweli, Dj Premier, Raekwon, Big Sean, Ghostface, Mobb Deep, Freddie Gibbs, Cakes Da Killa mfl.

*** Special treat för hängivna fans som tänker gå på både Cakes Da Killa 6/9 och Le1f: Ta en insta-selfie under Cakes spelning och lägg till Inkonst som plats, visa upp i kassan på Le1f och betala 100:- istället för 160:- (!) 


Arrangör

Inkonst