fbpx
Inkonst

1/2
Libra #1

Dans, stök och lokalt odlad musik, fresh from the oven.

Det brukade varken vara svårt eller speciellt dyrt att fixa en lokal till sitt band eller klubbcrew för musikaliska experiment, fest och organisering i den här staden. Men politiker och polisväsende gör nu som bekant sitt allra bästa för att stänga ner det fria kultur- och klubblivet i Malmö. Speciellt drabbar det nya och unga artister.

Libra är en motåtgärd där vi som HAR Malmös bästa lokal öppnar upp dörrarna för grymma men oetablerade klubbakter som förtjänar ett betydligt bättre klimat än det som råder i Malmö just nu. Libra är en intim fredagsklubb som kommer spreta över genregränser och klubbnormer. Innehållet kommer vara opretentiöst men handplockat. Dans, stök och lokalt odlad musik, fresh from the oven. Det blir kul helt enkelt!

HOS

HOS är kort sagt en alldeles för bra DJ för att inte vara på samtliga Malmö-clubbers läppar men vi misstänker att detta kommer ändras mycket snart. Vansinnigt välutvecklade smaklökar och känsla för vad som svänger –  från syrafrätande jackin’ house till kängig EBM.

Mort-Moi

Fransk dark wave-artist som redan lyckats släppa en magiskt bra body-skiva på Kristianstadsgatans egna Rundgång Rekords. Förvänta er strobevänlig gender-queer-industrisynth (ja, det är en genre nu) med gotiska förtecken och 80-talssynthar.

offworldcolonies

Owc har sedan starten 2016 etablerat sig som ett av Sveriges främsta skivbolag för elektronisk musik utanför mittfåran. Nu kliver bolagets hjärta fram för att servera de industriella klanger och den becksvarta techno  som Offworldcolonies har blivit standardbärare för.

Kvällens Libra-värd är Kalevi Palomäki från Klubb Döden som kommer glida omkring och dricka TT och spela skivor mellan akterna.