fbpx
Inkonst

11–13/10
Lisa Mårtensson & Oscar Steen “DÄDOJÄJ – Du är du och jag är jag”

Instruktioner i hörlurar får publiken att röra sig

Med hörlurar som hjälpmedel rör du dig runt i detta interaktiva verk där vardagens handlingar och rörelser blir till koreografi med hjälp av instruktioner. Vrid huvudet åt höger och titta på det du ser…

DÄDOJÄJ är en interaktiv föreställning där besökarna utgör både publik och aktörer. Det är en audiowalk och en loopande koreografi i ett rum med sex stationer och åtta par hörlurar. Deltagarna turas om att lyssna och att betrakta de som lyssnar i den mekaniska koreografi som uppstår när de rör sig enligt de instruktioner som ges i hörlurarna.

I föreställningen får publiken ta del av beskrivningar och anekdoter från vardagslivet som fångats upp genom intervjuer och observationer i staden. Berättelser om sådant vi förbrukar och hur de rester vi lämnar efter oss i någon annans händer kan omvandlas till både artefakter och arkivmaterial.

Genom att bryta ned olika ritualer från vardagen och göra dem till berättelser, instruktioner och koreografi så får vi möjlighet att distansiera oss från dem och ställa frågor. Vad är normalt? Kan till och med det mest normala bli absurt när det sätts i en ny kontext?

OBS! Föreställningen har begränsat antal platser

Lisa Mårtensson och Oscar Steen (SE) träffades då de studerade vid Teaterhögskolan i Malmö där de läst kurserna Teaterns teori och praktik och Konceptuell scenkonst. Lisa är  performancekonstnär och har sina rötter i dans. Oscar är videokonstnär och skådespelare.

Av: Lisa Mårtensson och Oscar Steen | Foto: Ernst Skoog | I samarbete med: Performativet och Inkonst