Inkonst

10/12
Inställt | The Lobby ”Room 02:53”

Whacking/punking i en läcker värld av rörelse

På grund av de nya strängare restriktionerna och den ökade smittspridningen ställs tyvärr detta arrangemang in. Vi är såklart ledsna för detta men hoppas att ni förstår. Har du köpt biljett sker en återbetalning per automatik. Håll utkik i våra kanaler för en ny chans att se The Lobby ”Room 02:53”

///

”Ring ring”
*Inget svar*
”Vi är underbemannade just nu, var god och dröj.”
Vad gör vi nu?

”Room 02:53” är en whacking/punking-föreställning som äger rum i ditt undermedvetna. En kollektiv fantasi av fem dansare och en surrealistisk incheckning som rör sig i mellanrummet av dansteater och den queera dansstilen whacking.

Dansarna Ranya Asadi, Jérémy Gaudibert, Marvil Iglesias, Lauri Lohi och Hanne Os Wold dyker in i en läcker värld av rörelse, där varje handling drivs av lusten att uttrycka ens djupaste känslor. Föreställningen hämtar inspiration från filmer, komedi och normkritik och undersöker människornas benägenhet att missuppfatta varandra.

Whacking skapades av queers of colour i Los Angeles under 1970-talet. Tidens atmosfär var till stor del rasistisk och fördömande gentemot homosexualitet och queeridentiteter. Ur behovet för självuttryck och befrielse uppstod whacking som en social dans inom gayklubbarna i Los Angeles. Dansstilens soundtrack var tidens mest provocerande och kontroversiella musikaliska fenomen: disko och funk-musik.

”Beauty from Ugly, Expression from Oppression”
Viktor Manoel, original punker

The Lobby består av dansarna Lauri Lohi och Jérémy Gaudibert från Finland, Marvil Iglesias och Ranya Asadi från Sverige, och Hanne Os Wold från Norge. De arbetar med flera olika dansstilar, som whacking, house och funk. Room 02:53 är deras första gemensamma föreställning.

Av och med: The Lobby: Ranya Asadi, Jérémy Gaudibert, Marvil Iglesias, Lauri Lohi och Hanne Os Wold

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.