fbpx
Inkonst

1–2/11
Locus – Viktor Fröjd l Riksteatern l MALMÖ DANCE WEEK

Med grunden i streetdance rör sig tre dansare i en skog av lyktstolpar med ett heligt gung.

DATES 1/11 & 2/11
DOORS 19.00  l  17:00
ON STAGE 19:30  l  17:30

LIMITED EARLY BIRD TICKETS 100 kr
60 min
dance


Locus är en plats där människan andas, lever och förändras genom rörelser och rytmer. Det är en plats som säger ja till livet i en tid då många tappat tron på framtiden.

Är Locus en utopi? Kanske inte. Vi behöver kanske bara ändra vår blick på den verklighet vi skapat. För saker är alltid vad de är, inte vad de verkar vara. 

På scen ser vi de tre dansarna Anton Borgström ,Joanna Holewa Chrona och Abigail Vrede som liksom Viktor Fröjd har sin bakgrund inom streetdance. Video- och ljusinstallationer skapar tillsammans med dansarna på scenen och publiken i salongen en gemensam plats i förvandling. Den nyskrivna musiken av Dijle Neva Yigitbas rör sig mellan akustiskt och elektroniskt, mellan vardagligt och förvrängt där rytm och resonans uppstår och förändras. Locus är skapad i tätt samarbete med scenografen och ljusdesignern Anton Andersson och för kostymdesignen står konstnären Sarah Nakiito.

Viktor Fröjd är danskonstnär och baserad i Malmö. Genom både beställningsuppdrag och egna produktioner skapar Viktor verk för större och mindre scener. Att ha sin grund i street och klubbdans betyder att det improvisatoriska ständigt är närvarande i hans verk. Och även att han har en förståelse för det sociala, att alla som är i rummet påverkar stämningen i rummet och det som uppstår där.

Anton Borgström ersätts dessa datum av Yared Tilahun Cederlund.

Yared är dansare, kompositör, koreograf och Dj. Aktiv inom Streetdance-scenen och i andra rum för scenkonst. 2006–2013 var Yared aktiv inom Battle-scenen. På senare år har han medverkat som dansare i en rad olika föreställningar, exempelvis Idiom och Drone av Erik Linghede, Mental States of Sweden in Dance av Mattias Andersson med Cullbergbaletten, Tillvaron och Festen av Viktor Fröjd och Kontakt av Lisa Janbell.

Joanna Holewa Chrona är dansare, koreograf och DJ verksam i Sverige och Sydafrika. Med sin bakgrund i streetdance samt från väst/sydafrikanska kulturdanser är Joanna verksam inom den internationella battlescenen och den samtida dansen.

Abigail Vrede är en holländsk dansare. Efter att ha börjat med hiphop och house har hon även utbildat sig samtida dans i Norge, Sverige och Nederländerna. Hon är nu verksam i Norge.

Locus är en samproduktion mellan Riksteatern och Scenkonst Sörmland. 

Upphovspersoner/ Konstnärligt team:
Koreografi: Viktor Fröjd
Kompositör/ljuddesigner: Dijle Neva Yigitbas
Scenografi och ljusdesign: Anton Andersson
Kostymdesign: Sarah Nakiito 

Medverkande:
Anton Borgström, Joanna Holewa Chrona, Abigail Vrede, Yared Tilahun Cederlund.