fbpx
Inkonst

13–14/12
Loljud feat. L;M “I’m Out Of Order Until Further Notice”

Immersivekonsert baserad på Loljuds musik.

I’m out of order until further notice utgår från albumet The Phases som bygger på Loljuds egen erfarenhet av utmattningssyndrom och sjukdomens olika förlopp och faser. Kliv in i en maxad upplevelse där video, musik och performance tillsammans bjuder in till en exorcism av skambelagda känslor och kroppsliga symptom.

Loljud har gjort sig känd för sina oemotståndligt drömmiga ljudlandskap. Som en samlare av läten silar hon världen med en håv. Vattendroppar, radiobrus och mobilalarm fastnar i nätet. Oljud är inte bara överraskningar som glimmar till i produktionen, utan blir till byggstenar som för berättelsen framåt.

Här får hennes musik stå i centrum för en omslutande konsertfantasi där albumet The Phases fungerar som manus. Med video, koreografi och ljus fylls rummet av berättelser om kroppen och själen som sagt stopp. En korsning mellan konsert och performance där även icke-drabbade får följa med in i en sjuk kropp och hjärna för att få en känsla för vad utmattningssyndrom innebär.

Loljud är malmöbaserade musikern Lotta Fahlén, som har jämförts med artister som The Knife, Björk och Sia. Hon känns igen för sitt tvärkonstnärliga och oförutsägbara förhållningssätt till elektronisk musik. Här samarbetar hon med scenkonstnären Lisa Mårtensson.

Lisa Mårtensson har en examen Konceptuell Scenkonst från Teaterhögskolan i Malmö. Hon har tidigare visat föreställningarna DÄDOJÄJ (2017) och The Children of Dorothea (2018) på Inkonst. Lisa har även arbetat som regissör för Samsa Musikteater.

Manel Ruiz har en utbildning i dokumentärt filmberättande från Skurups Folkhögskola och har arbetat som videokonstnär i Barcelona i gruppen Telenoika och i Malmö som videoscenograf för Teater Interakt.

Manus och kompositör: Lotta Fahlén | Regissör & dramaturg: Lisa Mårtensson | Video: Manel Ruiz