Inkonst

10/10
INSTÄLLD Lucky Numbers – Stina Nyberg

En rytmisk och humoristisk duett av rörelser till klubbmusik.

Upphackade dansstilar och snabba förändringar i ett möte mellan koreografi, textilkonst och sportig humor till klubbens pumpande bas. Lite som att kliva in i en värld där alla sinnen får sitt.

Inspirerade av duo-aktiviteter som bugg, dubbelhopprep, brottning och synkroniserat simhopp har Stina Nyberg arbetat fram rörelserna i föreställningen tillsammans med dansarna Ama Kyei och Lisa Janbell. Ama har sin dansbakgrund i locking, popping, breaking, hiphop och house, och Lisa har bakgrund i bland annat Afrokubanska danstekniker och folkdanser från olika delar av Västafrika.

Verket tas fram i nära relation till musiken som specialskrivs av Berlin-baserade kompositören rRoxymore, känd för sin skoningslösa housemusik. Som en vidareutveckling av detta ”lapptäcke” av rörelser har textilkonstnären Anna Nordström skapat ett konstverk som ramar in hela rummet.

Stina Nyberg bor i Stockholm och arbetar som dansare och koreograf. I hennes praktik använder hon sig av övertygelse och illusion för att skapa nya system för logik som konstruerar världen och kroppar på annorlunda. Ibland kallar hon den här performativa kraften för magi, ibland ett hantverk och ibland en praktik. Hennes utgångspunkt är alltid en feministisk inställning till kroppen, dess sociala och politiska konstruktion och förmåga att röra sig.

Dansare: Lisa Janbell, Ama Kyei | Koreografi: Stina Nyberg | Scenografi, ljusdesign: Josefin Hinders | Komposition, ljuddesign: Hermione Frank | Formgivning: Anna Nordström (textildesigner) | Producent: Riksteatern