fbpx
Inkonst

17–18/9
Make A Zine

Tvådagars-workshop i fanzinemakeri

Fatta saxen, klistret och pennan och kom och utforska fanzine-skapandets vida värld i dagarna två. OBS: Workshopen kräver anmälan!

Ordet fanzine kommer från ‘fan magazine’ och är en tidning som du gör själv. Som ett fan till någon eller något. En känsla, åsikt, person eller tanke. Till exempel. Ett fanzine kan handla om allt du tycker är viktigt. Eller det som är helt avgörande oviktigt. Vad har du att berätta? Under Make a Zine tar vi reda på det genom att skriva och sen gör vi våra egna fanzines.

Fanzinets historia sträcker sig till 1800-talet, med tusentals hemmaklistrade fanzines gjorda. Fanzines görs för att vara lätta att kopiera upp och dela ut, och för att sprida idéer, åsikter, bilder, musik och konst.
Ofta är de gratis för att nå så många som möjligt. Att göra ett fanzine är ett sätt att själv skapa en plattform för sin konst.

Make a Zine hålls som en skrivkurs med fokus på fanzine. Under lördagen och söndagen skriver vi utifrån workshops och lär oss mer om fanzinets historia. Vi lär oss olika vik-tekniker och använder det som skrivs till att sätta ihop våra egna fantastiska fanzines. Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om fanzines och som vill träffa andra kring det intresset. Du som skriver eller som vill börja.

Kursen hålls av Freja Arvidsson och Rasmus Lindsten som båda gått skrivarlinjen på Gotlands folkhögskola. Freja är blivande kulturprojektledare och Rasmus håller i en skrivcirkel på Elsas hus i Linköping.

Workshopen och materialet är gratis!

Workshopen är nu full, eventuella återbud annonseras ut på arrangemangets facebookevent.

Arrangör

Inkonst & Make A Zine
Arrangemanget genomförs med stöd av ABF