fbpx
Inkonst

11/10
Makten över musiken: Panelsamtal

Hur skapas jämställd musikverksamhet i en mansdominerad kultur?

Utan fler kvinnor som äger distributionsbolag, start-ups, skivbolag, skivbutiker, inspelningsstudios, agenturer, managementbolag och bokningsbolag fortsätter musikbranschen att vara obalanserad. Vi kör i gång höstens Makten Över Musiken-samtal med fokus på Starta Eget. Alla välkomna!

Uberproffset och ekonomen Lisa Lundgren, som under dagen erbjudit en workshop inom starta eget, ser massor av dörrar att kicka in – utan större ansträngning! Hon får sällskap av verksamhetsledare för Musikcentrum Syd Petter Wickman. Musikcentrum Syd är en relativt ung intresseorganisation för oberoende musiker i regionen. Petter är speciellt intresserad av de strukturer som skapas eller inte skapas kring musikvärlden av politiker. Modererar samtalet gör en av Malmös mest rutinerade inom musikbranschen Anna Tenfält.

Panel

Lisa Lundgren är musikbranschsekonom och har bland annat varit ekonomichef på förlaget Sony/ATV Music Publishing i Stockholm och bokningsbolaget The Agency Group i Malmö. Sedan 2011 är hon fristående konsult som jobbar med redovisning, royalty och avtal i branschen. Hon är även initiativtagare till Makten över musiken som hon startade tillsammans med arrangörsföreningen Fritz’s Corner 2012.

Petter Wickman verksamhetsledare för Musikcentrum Syd. Bakgrunden är som musiker och idag frilansande inom barnmusikgenren i gruppen “Petter och Åsa”. Han har tidigare gjort festivaler som Backafestivalen och Jazz i Parken.

Anna Tenfält arbetar med management åt band och artister genom bolaget Summit Music Management sedan 5 år tillbaka. Summit Management arbetar med artister som Mando Diao, Maxida Märak, Vita Bergen, Kajsa Grytt och Erik Segerstedt. Hon har tidigare bland annat arbetat med Hultsfredsfestivalen, som musikproducent på Dunkers Kulturhus, projektledare för olika projekt och arrangörscoach på Riksteatern.

Arrangör
Makten över Musiken i samarbete med  Musikcentrum Syd och Musikbranschens After Work.