fbpx
Inkonst

21/2
Malmötxt 15

Uppläsningar och öppen scen

Den femtonde upplagan av MALMÖTXT bjuder på uppläsningar av Iman Mohammed, Kalle Hedström Gustafsson och Øyvind Rimbereid (via Skype). Som vanligt är det också öppen scen.

Øyvind Rimbereid (f. 1966) är en norsk poet och prosaförfattare som debuterade 1993 med novellsamlingen ”Det har begynt”. Hans mest kända bok torde vara diktsamlingen ”Solaris korrigert” (Gyldendal Norsk Forlag) för vilken han tilldelades Kritikerpriset 2004. Titeldikten är en science fiction-skildring som utspelar sig i Nordsjön år 2480, och är skriven på en framtida variant av norska skapad av författaren.

Kalle Hedström Gustafsson (f. 1986) är en svensk poet och översättare. Han har gått Biskops Arnös författarskola och Litterär gestaltning vid Akademin Valand. Han har översatt romanen ”Marble” av Amalie Smith till svenska (utgiven av ellerströms förlag). Just nu är han aktuell med sin första diktsamling, ”Mormorordning, hägringsöar”, på Norstedts.

Iman Mohammed (f. 1987) är en svensk poet. Hon har gått Biskops Arnös författarskola och Litterär gestaltning vid Akademin Valand. Hon debuterade i antologin ”Blå Blixt” (2013) och har sedan dess publicerats i flera antologier och tidskrifter. 2017 gavs diktsviten ”Fermata” ut, om vilken Sydsvenskan skrev att det var ”en stark liten bok, där samspelet mellan den exklusiva formen och de täta och precisa diktraderna känns helgjutet som en skulptur”. 2018 utkom hennes diktsamling ”Bakom trädet ryggar” på Norstedts.

Har du frågar rörande evenemanget? Kontakta oss här eller sänd ett e-brev till malmotxt@gmail.com

Arrangör
Malmötxt med stöd av Region Skåne, Malmö stad och Kulturrådet.