Inkonst

7/5
Malmötxt 16

Litteraturkväll med uppläsningar och öppen scen

Den sextonde upplagan av MALMÖTXT bjuder på uppläsningar av Burcu Sahin och elever från Forfatterskolen i Köpenhamn. Fler namn tillkommer. Som vanligt är det också öppen scen.

Burcu Sahin är född 1993 och bosatt i Rinkeby. Hon gick ut Biskops-Arnös skrivarlinje 2015 och är nu verksam som lärare på samma skola, samt på Skrivarakademin i Stockholm. Hon debuterade 2018 med diktboken ”Broderier” (Albert Bonniers Förlag) för vilken hon nyligen tilldelades Katapultpriset. Boken utgår ifrån handarbete och väver däri samman traditioner, med migration och konflikt. Hon skrev en av de sex poetiker som föreningen AUTOR utgav i sin bokserie Chap i slutet av förra året. Sahin ingår också i litteraturkollektivet Ce(n)sur tillsammans med Sarra Anaya, Emilia Fenix, Judith Kiros, Molly Lindgren och Oliver Stridsberg.

Sigbjørn Skåden (f. 1976) är en norsksamisk författare från Skånland i Troms. Han skriver på nordsamiska och norska. Skåden nominerades till Nordiska Rådets litteraturpris 2004 för sin debutdiktsamling ”Skuovvadeddjid gonagas” och vann Havmannpriset 2014 för bästa nordnorska bok med ”Våke over dem som sover”. Han debuterar på svenska med ”Vaka över dem som sover” (Teg Publishing). Skåden medverkar via Skype.

Adam Westman (f. 1988) är en svensk poet bosatt i Malmö. Han har tidigare publicerat chapbooken ”Frankfurt(M)” på Chateaux förlag och i augusti utkommer han med diktsamlingen ”Taberg” på Nirstedt/litteratur.

Forfatterskolen är en tvåårig utbildning i Köpenhamn som fått mycket uppmärksamhet bland annat i svensk press, för sina omtalade skönlitterära debutanter de senaste åren, som Josefine Klougart, Asta Olivia Nordenhof, Olga Ravn, Yahya Hassan, Theis Ørntoft med flera. Från nuvarande första- och andraårsvall kommer Priya Bains, Rasmus Daugbjerg, Mathilde Gallov och Anna Nygaard Rieder till Malmö för att läsa sina texter.

Arrangör
Malmötxt
Evenemanget möjliggörs genom finansiellt stöd från Region Skåne.