fbpx
Inkonst

10/11
Malmötxt 24

Den tjugofjärde upplagan av MALMÖTXT bjuder på uppläsningar av Sue Tompkins, Gunnar D Hansson och Axel Winqvist. Som vanligt är det också öppen scen.

Sue Tompkins (f. 1971), känd från det skotska rockbandet Life Without Buildings och sedermera som poet och konstnär, når sitt säregna uttryck och tilltal genom en omfattande  ackumulation av anteckningar som hon sedan redigerar och förfinar till kortfattade och vilda texter  som kombinerar upprepningar av enskilda ord och meningar med konstruerade fraser som framkallar  bilder, känslor och idéer. 

Gunnar D Hansson (f. 1945) är en svensk litteraturvetare, författare och översättare från  Uddevalla. Han är docent i litteraturvetenskap samt professor i litterär gestaltning vid Göteborgs  universitet. Han är även redaktör för Autors skriftserie. Som översättare har han bland annat tolkat  fornengelsk och fornisländsk poesi. Han debuterade 1979, men fick sitt stora genombrott med  trilogin Olunn (1989), Lunnebok (1991) och Idegransöarna (1994), ett slags genreöverskridande ”lyriska monografier”. 2018 belönades han med Sveriges Radios Lyrikpris för sin bok Tapeshavet. I fyra decennier har han utforskat det bohuslänska landskapet genom tiden och litteraturen, och  framstår idag, som en kritiker formulerat det, som den svenska ekopoesins fader. 

Axel Winqvist (f. 1991) är radioproducent och en av skaparna till poddarna P3  Musikdokumentär och P3 ID. 2021 debuterade han med diktsamlingen Det vackra och det fula på  Nirstedt/litteratur – en kraftfull debutbok där urbanitetens hunger bryts mot en naturpoesi 2.0.

 

Vill du läsa på den öppna scenen? Föranmäl dig via e-post till scen@malmotxt.se.

Evenemang möjliggörs med stöd från Kulturrådet och Region Skåne.

 

malmotxt.se

facebook.com/malmotxt

nstagram.com/malmotxt/