Inkonst

9/12
MALMÖTXT 25

Malmös mesta litteraturscen med uppläsningar och öppen scen.

Den tjugofemte upplagan av MALMÖTXT bjuder på uppläsningar av Fred Moten, Lina Ekdahl och Gabriel Itkes-Sznap. Dessutom är det som vanligt öppen scen.

Fred Moten (f. 1962) är en amerikansk kulturteoretiker, poet och forskare, vars verk utforskar  kritisk teori, black studies och performance studies. 2020 tilldelades Moten ett MacArthur Fellowship för att ha skapat nya konceptuella utrymmen att ackommodera framspringande former av svart estetik, kulturproduktion, och socialt liv i.

Lina Ekdahl (f. 1964) är en poet och dramatiker uppvuxen och bosatt i Göteborg. Hon läste dikter inför publik första gången 1984 och debuterade i bokform tio år senare med diktsamlingen ”Fram på dagen”. Hennes egensinniga dikter är roliga, direkta och ofta präglade av vardaglighet, vilket för tankarna till poeter som Sonja Åkesson och Kristina Lugn. Nästa år utkommer Ekdahls nya diktsamling.

Gabriel Itkes-Sznap (f. 1985) debuterade 2015 med diktsamlingen ”Tolvfingertal”, som 2021  följdes upp med diktsamlingen Himlen till munnen tången till hjärtat och hans doktorsavhandling i estetik, ”Nollpunkten : precisionens betydelse hos Witold Gombrowicz, Inger Christensen och Herta  Müller”. Han har därtill varit delaktig i arbetet med den stora Paul Celan-översättningen som utkom  under vintern 2020–2021 på Albert Bonniers Förlag och Bokförlaget Faethon – 100 år efter Celans  födelse, 50 år efter densammes död.

Vill du läsa på den öppna scenen? Föranmäl dig via e-post till scen@malmotxt.se. Det går även bra att anmäla sig på plats.

Malmöxt arrangerar med stöd av Kulturrådet och Region Skåne.

 

  • 9/12 2021
  • 19.00–22.00
  • Fri entré