fbpx
Inkonst

14/9
MALMÖTXT 30: Quynh Tran, Sara Gordan, Maria Maunsbach.

Litteraturscen med uppläsningar och öppen scen

Höstens första MALMÖTXT går tillbaka till basen och bjuder på ett helt vanligt event med läsningar av inbjudna författare och öppen scen. Vi välkomnar Sara Gordan, Quynh Tran och Maria Maunsbach till vår scen på Inkonst och MALMÖTXT30.

Sara Gordan (f. 1972) är författare, kritiker och lärare på författarskolan Biskops-Arnö. 2006 debuterade Gordan med En barnberättelse, en mörk prosalyrisk kärlekshistoria med Paris som kuliss. Sedan debuten har hon gett ut Uppställning med albatross (2009), Martin Andersson – Ett skuggspel (2013) och i år är hon aktuell med den mycket hyllade romanen Natten. Hon är även verksam som översättare från franska och har bland annat översatt Hélène Cixous, Michel Houellebecq och David Foenkinos.

Maria Maunsbach (f. 1990) är författare, bosatt i Malmö. Hon är utbildad vid Fridhems folkhögskolas skrivarlinje. Hon debutera 2018 med romanen Bara ha roligt och har sedan debuten även gett ut Hit men inte längre (2019) och Lucky Lada och jag (2022). Maunsbach driver tillsammans med Malmös Stadsbibliotek Debutantscen Malmö. Hon har tidigare jobbat som komiker och programledare för Ligga med P3.

Quynh Tran (f. 1989) är en finlandssvensk författare och psykolog. Han är utbildad vid Biskops-Arnös författarskola. 2021 debuterade Tran med Skugga & Svalka på Norstedts förlag, för vilken han vann Borås Tidnings debutantpris, Runebergspriset, Svenska Yles litteraturpris, samt nominerades till Katapultpriset. Boken har sålts till flera länder, bland annat Finland, Norge och Danmark. Han är senare i höst aktuell med en radionovell specialskriven för Sveriges Radio.

Vill du läsa på den öppna scenen? Vi har platser kvar. Mejla scen@malmotxt.se

Evenemanget genomförs med stöd av Malmö stad, Region Skåne, Kulturrådet och Svenska Akademien.