fbpx
Inkonst

26/10
MALMÖTXT 40: I döda poeters sällskap – Friederike Mayröcker

Under höstens första MALMÖTXT hänger vi oss åt en av den tyskspråkiga litteraturens portalfigurer: Friederike Mayröcker, som från sitt skrivhål i Wien skrev poesi, prosa, lappar och pjäser (med mera, med mera) i ett nästan obrutet flöde fram till sin bortgång vid 96 års ålder.

Det är den tredje kvällen i programserien I döda poeters sällskap, som tidigare ägnat sig åt Etel Adnan och Forough Farrokhzad.
Under kvällen kommer författarna Kristofer Folkhammar och Hanna Hallgren att samtala om Friederike Mayröckers litterära gärning och arbetet med att översätta hennes verk. Modererar gör Marie Pettersson, förlagschef på Ellerströms som legat bakom hela Mayröckers svenska utgivning. Hanna Hallgren kommer också att läsa egen text.
Erik Lindman Mata kommer att framföra en nyskriven performance lecture om Friederike Mayröcker, och Mayröckers svenska översättare Ulla Ekblad-Forsgren medverkar med en text om översättningsarbetet.
Som vanligt blir det även öppen scen, men den här gången vill vi uppmana er att gå i dialog med kvällens huvudperson: Friederike Mayröcker. Den öppna scenen är full! Finns det tid kvar i slutet av evenemanget är spontanläsningar välkomna.
Fri entré. Evenemanget genomförs med stöd av Malmö stad, Region Skåne, Kulturrådet och Svenska Akademien.
Dörrar 19 – programmet startar 19.15.
Formgivning: Studio