fbpx
Inkonst

23/3
MALMÖTXT x PEN Malmö: Adania Shibli, Asta Olivia Nordenhof & Karl Kofi Ahlqvist

MALMÖTXT gör gemensam sak med PEN Malmö och bjuder in till en helkväll på Inkonst med tre aktuella författare: Adania Shibli, Asta Olivia Nordenhof och Karl Kofi Ahlqvist.

Förutom läsningar med alla tre författarna väntar även ett samtal mellan Adania Shibli och författaren Elisabeth Hjorth.

Som vanligt på MALMÖTXT blir det också öppen scen. Vill du läsa på den öppna scenen? Anmäl dig till scen@malmotxt.se.

Evenemanget genomförs av PEN Malmö och MALMÖTXT med stöd av Malmö stad, Region Skåne, Kulturrådet och Svenska Akademien.

Adania Shibli (f. 1974 i Palestina) är en palestinsk författare och essäist. Hennes uppmärksammade roman En oansenlig detalj (på svenska 2021) har i engelsk översättning nominerats till både National Book Awards och Booker International Prize. Hon har disputerat i medie- och kulturstudier vid University of East London och brukar räknas till en av den arabiskspråkiga litteraturens mest framstående författare. Hösten 2023 skulle hon ha mottagit det prestigefyllda priset LiBeraturpreis vid bokmässan i Frankfurt, men ceremonin ställdes in till följd av situationen i Israel och Palestina.

Asta Olivia Nordenhof (f. 1988) är en dansk författare och poet. Hon är utbildad vid Forfatterskolen i Köpenhamn och debuterade 2011 med romanen Et ansigt til Emily. Sedan debuten har Nordenhof gett ut diktsamlingen Det enkla och det ensamma och två böcker i en tänkt heptalogi om branden på passagerarfärjan Scandinavian Star. Nordenhofs litterära utgivning har hyllats av kritiker och tilldelats Munch-Christensens debutantpris, Per Olov Enquists pris och Montanas Litteraturpris.

Karl Kofi Ahlqvist (f. 1992) är uppvuxen på Gotland och bosatt i Malmö, där han arbetar med hemlösa. Han är utbildad på Forfatterskolan i Köpenhamn. I höstas debuterade han med romanen Ingen ro om natten (Nirstedt/litteratur), en sorgset desperat skildring av två städer, en far som alltid befinner sig i fjärran och en ung man utan hemvist.

Elisabeth Hjorth (f. 1975) är författare, kritiker, doktor i etik och professor i litterär gestaltning vid HDK-Valand i Göteborg. Hennes senast utgivna bok är essän Mutant (Glänta, 2021) och för sitt arbete har hon bland annat tilldelats Karin Boyes litterära pris och Gerard Bonniers essäpris.