fbpx
Inkonst

1–2/11
Manifestos: Chiron in Aries, Recitals #5 and #6 – Frédéric Gies/Dance is ancient

Det nya kapitlet i Chiron in Aires serien tar med oss på en multilinjär, körkoreografi och en poetisk meditation som behandlar känslan av jag-et. I danserna sköns krigarens viljestyrka men även de spår och ärr som livet stämplar oss med.

DATUM: 1–2/11
DÖRRAR: 18.30
PÅ SCEN: 19.00
LÄNGD: 80 MIN
SPRÅK: INGET

Detta nya kapitel i Chiron in Aries-cykeln ger oss in i en multilinjär, körkoreografi, där varje dansares individuella berättelse är sammankopplad och beror på varandra. Uppfattade som poetiska meditationer över självkänslan, danserna bär krigarens vilja med sig. kraft lika mycket som de spår och ärr som livet avtrycker i oss Genomgående och knivskarp kontra frodig och vällustig, pendlande mellan hård bekräftelse och beslutsamhet, överlämnande och förtvivlan, blir varje solodans ett manifest, som landar mjukt i varandras kroppar. eko Stycket uppfinner sin egen mytologi och drömmer om en värld där den oundvikliga upplevelsen av ensamhet aldrig översätts till isolering och ensamhet kan läka våra djupaste sår.

Inom astrologin representerar den mindre planeten Chiron, kallad efter Kentauren, även känd som “den sårade helaren”, våra djupaste sår och vår förmåga att läka. Tecknet Väduren representerar egot, viljestyrkan, begäret och krigaren inom oss.

BIO

Frédéric Gies är en dansare och koreograf baserad i Sverige, hen presenterar sitt arbete nationellt och internationellt i olika kontexter (dansscener, musikfestivaler och museum). Gies kombinerar sitt förflutna inom balett och specifika trender inom modern dans såväl som erfarenheten av dansgolven på technoklubbar och rejv samt sina studier i somatiska metoder. Hen ser olika uttryck som möjligheter snarare än begränsningar. Hens studier i technosomatik har emottagit ett brett internationellt eko.

CREDS

Koreografi: Frédéric Gies
Dansare: Frédéric Gies, Andreas Haglund, Elise Brewer, Declan Whitaker
Musik: Fiedel
Ljusdesign: Thomas Zamolo
Kostym: Grzergoz Matlag
Samproducerat med Skogen, Weld, Inkonst/residentsstöd av MARC och Skogen.
Med stöd från Kulturrådet, Region Skåne, Malmö stad och Konstnärsnämnden