fbpx
Inkonst

21/10
Mark Fell & Carl-Mikael von Hausswolff “Seven oscillations in space”

Artistsamtal och performanceinstallation på IAC

Som en del av Mark Fells residens på Inkonst/IAC under oktober, bjuder vi tillsammans in till ett artistsamtal följt av multihögtalarinstallationen Seven oscillations in space (Mark Fell & Carl-Mikael von Hausswolff.)

Mark Fell kommer från den elektroniska musikscenen i England och är bland annat en del av den experimentella gruppen SND. Idag arbetar Fell främst som konstnär med projekt och ljudinstallationer över hela världen. Fells musik har släppts på bolag som Raster-Noton, Editions Mego och Pan.
Carl-Mikael von Hausswolff har sedan 70-talet jobbat med bandspelare och sinus-generatorer som främsta instrument. Carl-Mikel är också aktiv som konceptuell konstnär inom foto, ljus- och ljudinstallation.
Samtalet leds av kulturjournalisten Mats Almegård (Elektroniskt i P2) och både Mark Fell och Carl-Michael von Hausswolff medverkar. Samtalet börjar klockan 19 och pågår i cirka en timme. Efter en kort paus med förfriskningar börjar konsertinstallationen. De två konstnärerna rör sig runt i rummet och manipulerar sju stycken modulära synthesizers kopplade till separata högtalare och bygger på detta sätt succesivt upp sitt ljudlandskap. Ta gärna med något att ligga eller sitta på. Föreställningen pågår i närmare tre timmar.

Arrangemanget är på Inter Arts Center, som ligger bredvid Inkonst.

Arrangörer
Inkonst & IAC