fbpx
Inkonst

3–25/3
Med livet som insats – Sara Khaledi och Arina Katchinskaia

Om du fick stå framför hela Malmö med en megafon, vad skulle du vilja säga?

Nora, Samina och Aida är tre unga tjejer i Malmö. De spelar basket, badar i Västra Hamnen och har kul tillsammans. I deras värld nås man sällan av den vuxna blicken. De löser det mesta själva. Så vad händer när de plötsligt får veta att deras kompis blivit skjuten och deras värld har vänts upp och ner? Vem kan de vända sig till när vuxenvärlden sviker? Vad gör det med en människa att växa upp i en stad där din adress klassas för en no-go-zone? Vad gör det med självbilden?

Det här är Nora, Samina och Aidas berättelse, en berättelse bland många i Malmö.

”Med livet som insats” är en föreställning där unga tjejers berättelser får ta plats på scen. Regissören och dramatikern Sara Khaledi har tillsammans med skådespelaren Arina Katchinskaia träffat och pratat med flera unga tjejer i Malmö som delat med sig av sina livshistorier och drömmar. Föreställningen är ett samarbete mellan Malmö Stadsteater, Fryshuset och Inkonst.

Urpremiär på Inkonst den 3 mars 2022. Spelas t o m 25 mars 2022.

Av Sara Khaledi och Arina Katchinskaia, baserad på intervjuer med unga Malmötjejer.

Konstnärligt team: Regi: Sara Khaledi | Scenografi och kostym: Simone Bartholin | Koreografi: Lidia Wos | Ljus: Emanuel Arvanitis | Ljud: John Conlon | Video: Esmeralda Ahlqvist | Mask: Leona Snellman.


Eftersamtal: I samband med de offentliga föreställningarna av ”Med livet som insats” arrangerar Fryshuset Malmö och Malmö Stadsteater samtal som följer direkt efter föreställningen. Samtalen inleds med en reflektion från en inbjuden gäst och moderatorn skapar ett samtal mellan gästen, föreställningens regissör och publiken.

TEMA EFTERSAMTAL:
9 mars – ”No go zones” och medias ansvar
Moderator: Sofia Staaf, kriminolog och arbetar med förebyggandeverksamheten på Fryshuset.
Gäster: Federico Moreno, journalist på Expressen, tidigare chefredaktör på Gringo samt Sara Khaledi och Arina Katchinskaia som båda är manusförfattare till föreställningen.

16 mars – Det bristande förtroendet till vuxenvärlden
Moderator: Joanna Borglind, socionom & sexolog, verksamhetsutvecklare på Fryshuset samt tidigare verksamhetsansvarig för United Sisters.
Gäster: Aina Gagliardo och Parisa Lashgari från organisationen Hela Malmö samt Sara Khaledi och Arina Katchinskaia som båda är manusförfattare till föreställningen.

17 mars – Tjejernas gömda värld
Moderator: Sofia Staaf, kriminolog och arbetar med förebyggandeverksamheten på Fryshuset.
Gäster: Lena Elali mfl från Fältgruppen Malmö, Mimmi Andreasson, projektledare för “Vi behövs” på Fryshuset och tidigare relationsvärd samt Sara Khaledi och Arina Katchinskaia som båda är manusförfattare till föreställningen.

23 mars – Unga tjejers vardag och behov
Moderator: Joanna Borglind, socionom & sexolog, verksamhetsutvecklare på Fryshuset samt tidigare verksamhetsansvarig för United Sisters.
Gäster: Rebecka Eriksson, socionom & sexolog, verksamhetsutvecklare på Fryshuset och tidigare verksamhetsansvarig för Unites Sisters samt Sara Khaledi och Arina Katchinskaia som båda är manusförfattare till föreställningen.

24 mars – Det bristande förtroendet till vuxenvärlden
Moderator: Sofia Staaf, kriminolog och arbetar med förebyggandeverksamheten på Fryshuset.
Gäster: Maya Mbog Rosén, projektutvecklare Tillsammans i Förening Malmö samt Sara Khaledi och Arina Katchinskaia som båda är manusförfattare till föreställningen.

Mer information om eftersamtalen och biljettbokning: https://www.malmostadsteater.se/med-livet-som-insats

Nyhet om eftersamtalen: https://www.malmostadsteater.se/prata-med-oss

  • 3–25/3 2022
  • Dörrar: 17.30 / På scen: 18.00-19.30
  • 250:-
  • Rekommenderas från 11 år
  • Biljetter