fbpx
Inkonst

16–23/3
Mellan oss emellan – Kollaborativet

Mellan oss emellan är en omslutande upplevelse för alla – oavsett språk, ålder och funktion, som väcker alla sinnen. Ett universum där syn, hörsel, rörelse och känsel blir verktygen för att utforska omgivningen.

16/3 (PREMIÄR)
DÖRRAR: 10.30PÅ SCEN: 11.00 &
DÖRRAR: 13.30PÅ SCEN: 14.00

23/3 
DÖRRAR: 10.30PÅ SCEN: 11.00 &
DÖRRAR: 13.30PÅ SCEN: 14.00

LÄNGD:  60 MIN
SPRÅK: INGET

Click here for information in english and arabic

 

Välkomna in i en omslutande scenkonstupplevelse för alla sinnen – tillsammans utforskar vi ett universum av material vars unika egenskaper väcker vår hörsel, syn, rörelse och känsel till liv. En plats för närvaro och gemenskap där allas förmågor har en självklar plats.

Mellan oss emellan är Kollaborativets nya storskaliga sinnliga scenkonstupplevelse som utformats i en nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på Valdemarsro anpassade gymnasieskola i Malmö under hösten 2023 och som nu har premiär på Inkonst! Upplevelsen är taktil, auditiv och visuell och tillåter alla uttryck och utlopp.

För alla- oavsett språk, ålder och funktion. Spelas även för skolor. Läs mer på Kollaborativets hemsida.

Praktisk info: Tillgängligt med rullstol. Det går att röra sig fritt i rummet, samt gå ut vid behov. Rummet innehåller olika sinnliga intryck, har dämpad belysning och kan uppfattas som stillsamt. Men det finns inget krav eller förväntan på att vara stilla eller tyst. Innehåller inget talat språk. Antal platser per föreställning är ca 15 personer.  Mellan oss emellan pågår i ca 1 timme.

BIO

Kollaborativet är en scenkonstgrupp med sin bas i Malmö och verksam i gränssnittet mellan rörelse, performance och bild-/installationskonst. I nära samarbetsprocesser med barn och elever på specialförskola och anpassad grundskola tar Kollaborativet fram visuella, auditiva och taktila scenkonstupplevelser som syftar till att nå många – oavsett språk, ålder eller funktion.

CREDS

Medverkande från Kollaborativet: Marta Cicionesi (scenograf), Meike Deppert (ljussättare och tekniker), Astrid Heter Nordenhake (scenograf, rekvisitör) Herman Müntzing (ljudkonstnär), Lisbeth Hagerman (koreograf och dansare), Chiara Pellizzer (kostym- och textilkonstnär), Erik Rask (ljudkonstnär och grafisk formgivare), Ellen Spens (scenkonstnär), Jonna Wakeham Ölund (producent)

  • 16–23/3 2024
  • 11.00 & 14.00
  • Barn: 80 Vuxna: 120
  • Tickster