fbpx
Inkonst

6/12
Midnattsrit: King Midas Sound

Mullrande baspoesi och bitterljuva källartoner

The Bug återvänder till Malmö tillsammans med lyrikern Roger Robinson för en avgrundsdjup Midnattsrit nere i vår Black Box. Foss, New York-bon och kontrabasisten som MSO flugit in till Malmö, vänder denna kväll vax.

Midnattsriterna på Inkonst har blivit heliga vattenhål för alla som känner behovet av att stundom lämna sinnevärldens ytliga fladder bakom sig och sjunka ner i musikens omslutande mörka materia. Kevin Martin aka The Bug har varit på Inkonst innan och spelade då så bastungt att vi höll på att förlora tillståndet. Den här gången har han med sig poeten och spoken word-artisten Roger Robinson för att frammana musik med en sådan densitet att vi istället kollektivt riskerar att förlora förståndet.

Som King Midas Sound turnerar nu duon världen runt med nya albumet Soiltude som tycks tagit en samlad presskår lite på sängen. Ordentligt tagna har många blivit åtminstone. Det här är långt från den högoktaniga brittiska klubbmusik som The Bug är mest känd för, istället bjuder Solitude på känslofyllda cinematiska ljudlandskap som sätts i brand av Roger Robinsons karaktäristiska röst. Om dessa bottenlösa klanger kommer läka din själ eller obönhörligt vira upp dina inre hjärtbandage vet du nog först när du är på plats nere i vår källare. Men något av det blir det.