Inkonst

21/2
Midnattsrit: SUMA + Daglig Verksamhet & Christine Björk

Stresstest för Inkonsts bärande väggar när Malmös doom-stoltheter återvänder till Black Boxen.

Hallucinatoriska doom-metalbandet Suma spelade på invigningen för nya Inkonst för ett decennium sedan. Nu är det 2020 och dags för en Midnattsrit som kommer få håret på armarna att vaja som majskolvar i en dånande cyklon. Långsamma, blytunga tongångar speciellt framtagna för just denna nattliga ritual.
Suma har en kackerlacka som som symboldjur. Ett djur som människan ser som skadedjur men som har utvecklats genom miljoner år av evolution till en perfekt överlevare – en varelse som kommer vara kvar på jorden långt efter att det verkliga skadedjuret försvunnit i någon form av självförvållad Thunbergsk apokalyps. Midnattsriten med Suma kommer både innebära djupgående massage av hörselnerven och en svart katharsis för själen. Precis vad årstiden såväl som tidsandan kräver.
Support:
Daglig Verksamhet (Live)
Med hjälp av ljudkällor så som fältinspelningar, teremin, lap steel och röst skapar Mattias Oskarsson ljudmattor och sammanflätade stycken som ibland för tankarna till Swans loop-spår på ”Body-to-body, Job-to-job” och ”Soundtracks for the blind”. Mattias är sedan tidigare verksam i Malmös indie- och rockscen i projekt som Monorail, Traggel, The End Titles och som gästmusiker i t.ex. Pyramido som han turnerat och spelat in med under flera år.
DJ Christine Björk (Nightmen)