Inkonst

25/2
Mira Eklund ”Hilberts hotell – Release of Loss”

Magiska konserter i oändlighetens hotell

Vi är gäster bland vardagsrum och vårskogar, kyrkogårdar, puttrande kaffebryggare, borttappade katter, portaler, perceptioner, sorger och symboler, bland middagsbjudningar och flimrande nycklar. Här i oändlighetens hotell uppenbarar sig korridorer, toner kommer svepande från alla håll: röster, syntar, rytmer, pilar, pianon.

Hilberts Hotell är ursprungligen namnet på en modell som illustrerar egenskaper hos oändliga tal, konstruerad av matematikern David Hilbert. Med detta abstrakta oändligheters härbärge som fond skapar Mira Eklund tillsammans med videokonstnären Martin Malm en serie konserter och händelser som behandlar olika slags förluster – både vardagliga och mer djuplodande.

Upplev ett telefonsamtal till den andra sidan, en mässa för borttappade nycklar, en dronemusikal om försvinnanden och ett möte med Schrödingers katt. Det är ett allkonstverk med metafysiska förtecken, en popkonsert och en ljud- och videokonstvarieté.

Mira Eklund är ljuddesigner, musiker och skådespelare med bas i Stockholm. Hon har bland annat sjungit i bandet The Tourettes och blivit guldbaggenominerad för sin roll i Lisa Langseths film Hotell.

Av: Mira Eklund tillsammans med Martin Malm | Koreografi: Julia Kraus Dubeck | På scen: TBA | Med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Göteborgs Stad

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.