Inkonst

17/1
Mix Musik: Kolonien

Folk & roots musik

Folkmusikkvartetten Kolonien har skapat ett unikt ljudlandskap. Med folkmusiken från deras barndom som grund, utforskar de gränslandet mellan genrer i musiken. Deras stämsång är i världsklass, melodierna rycker i dansnerverna och texterna har ett tydligt budskap. 2020 firar de 10 år tillsammans och firandet börjar i Malmö.

Medlemmarna i Kolonien är kusiner och grannar, uppväxta i Järna och har nu intagit resten av världen med sin musik djupt personliga musik. 2013 blev de korade till ”Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan. I motiveringen kunde man läsa: “Kolonien skapar en egen värld på folkmusikkartan. En generös värld av nu och då, av lek och allvar”.

Numera turnerar Kolonien framförallt i USA, Kanada, England och Danmark och 2020 kommer deras tredje album. Med över 500 konserter i ryggen, har de utvecklat ett samspel och en lekfullhet på scenen som få band kan visa upp. Musiken är uteslutande egenkomponerad med influenser från folkmusik, reggae och pop. Love, peace and understanding!

På scenen:
Anna Möller: fiol, sång
Arvid Rask: gitarr, sång
Erik Rask: bas, sång
Mischa Grind: slagverk, sång

*Fri entré för medlemmar i Mix Musik eller för dig med InkonstkortArrangör
Mix Musik