fbpx
Inkonst

20–22/10
Mr. Rice & peanuts “YES!”

Dansföreställning som bryter gränser

Ja till allt när extra mycket vill ha mer och gränserna mellan fiktion och verklighet bryts ner av duon Mr. Rice & peanuts.

I ett mjukt och intimt rum arbetar koreograferna Sanna Blennow och Robert Logrell på att komma in i hypernärvaron full av kraft, styrka och begär. Genom ceremonier, ritualer och flygande, flängande rörelser letar de efter portalen in till fokuset och närvaron där allt riktas åt samma håll och kroppen blir en del av någonting större än sig själv.

YES! är en dansföreställning där rörelser som aldrig tar slut flätas ihop med ett vaggande hypnotiskt rum som förgäves försöker att svetta sig ur en identitetskris. Ge efter, tryck ifrån, sträck ut och ta tag innan du kommer närmare.

Detaljer piercar strålkastarens riktning men punkterat förblir hoppet, fallen för länge sen. Följer en instinkt, för dem bort mot oanade landskap; doften och ljudet, uppåt mot en annan öppenhet. Ett gömställe med en hemlig trädgård, dyrbara skatter och vibrerande golv. En fjäder, och sen en till som kittlar nyfikenheten på plats.

https://youtu.be/d9Fng4054_g

Mr. Rice & peanuts arbetar med koreografi i ett expanderat konstnärligt landskap där de använder sig av text, installationer, dans och röst för poetisering av verkligheten. Senaste verket var performanceföreläsningen ELR+PLUS! i samarbete med Moderna Museet i Malmö. YES! är del två i trilogin Solid is the New Vague, som samproduceras med Inkonst.
Mr. Rice & peanuts facebooksida

Koreografi och dans: Sanna Blennow, Robert Logrell | Rum/kostym: Karin Granstrand | Ljud: Lendl Barcelos | Dramaturgi: Simone Weber | Performativ och koreografisk konsultation: Ellinor Ljungkvist

50 min.

Arrangör
Inkonst