Inkonst

25–26/11
My Own Fukase – Maria Naidu

En sömlös, cineastisk blandning av rörelse, projektioner, film, dova ljus, drone och öronbedövande klagosång. Polyfona kompositioner och djupdykningar i det behagliga obehaget.

Doors 18.30/ On stage 19:00

175/125kr
50 min
dance performance  / interdisciplinary 

I ett ödesmättat collage möter vi i “My Own Fukase” en sömlös, cineastisk blandning av rörelse, projektioner, film, dova ljus, drone och öronbedövande klagosång. Människor fascineras av det groteska, vi trycker hårt på blåmärken trots att det gör ont. Vi äcklas av doften av förruttnelse samtidigt som vi attraheras av den. Hur kommer det sig?

Det interdisciplinära verket är ett samarbete mellan koreograf Maria Naidu, tonsättare Kent Olofsson, visual designer Tomas Romlöv och ljusdesigner Imre Zsibrik.

Den konstnärliga processen är inspirerad av den japanske fotografen Masahisa Fukases (1934-2012) komplexa konstnärskap. Fukase behandlade i sitt arbete; kärlek, förlust, ensamhet, förtvivlan, självdestruktion och dödlighet i olika nivåer av djup och abstraktion, på ett rått, tvångsmässigt ibland komiskt och känslosamt vis. “My Own Fukase” undersöker och tar avstamp i dessa teman genom storskalig, polyfon koreografi- och ljud-komposition, skapade för en enda levande kropp/röst.

Koreograf och dansare: Maria Naidu
Komponist: Kent Olofsson
Videodesigner: Thomas Romlöv
Ljusdesigner: Ulrich Ruchlinksi/imULto

Ljuskonsult: Imre Zsibrik/IMulto
Kostymör: Tom, Dick & Harry

Produktion: Maria Naidu/armar&ben och Nordberg Movement

Genomförs med ekonomiskt stöd av Kulturrådet, Region Skåne, Malmö kulturstöd och Dansnät Sverige samt arbetsresidens genom Rum för Dans Halland, Inter Arts Center, Dans i Blekinge och Inkonst.

Maria Naidu är utbildad till dansare på Balettakademien i Göteborg och på Alvin Ailey American Dance Center i New York City. Debuterade som dansare 1987 och som koreograf 1989. Hon erbjöds fast anställning vid Jennifer Muller/THE WORKS 1991 och tog då ett avbrott från det egna koreografiska arbetet. Efter 13 år i NYC och åtta med THE WORKS återvände hon till Europa och eget skapande. Sedan flytten har hon medverkat i en myriad av scenkonstproduktioner både nationellt och internationellt, koreograferat för opera och teater, arbetat som repetitör vid NorrDans och Carte Blanche i Norge samt producerat 37 egna verk som visats i 14 länder på fem kontinenter. Marias arbete innefattar eget skapande, koreografi för teater/opera och att vara utövare. De senaste åren har hon medverkat i verk av Viktor Fröjd , Stina Nyberg och Marie Fahlin, samt i Den Yttersta minuten av Mattias Andersson,Cabaret, regi Farnaz Arbabi och Liv, Död, Sex, Pop av Tove Sahlin på Dramaten. Hon arbetar även med komposition för ljud och ljus och har skapat kostym/mask till egna och andras verk.