fbpx
Inkonst

12/2
Nassim – Nassim Soleimanpour & Riksteatern

En ny skådespelare för varje föreställning och ett hemligt manus som ingen i rummet tidigare har sett när överraskningarnas mästare Nassim Soleimanpour gör självbiografisk monolog.

Dörrar: 18.30
På scen: 19.00-20.30
135/175 kr
90 min
Svenska/persiska
teater/monologue

Fyll magen med is och kasta kontrollbehovet över bord, för nu kommer äntligen uppföljaren till Nassim Soleimanpours världshit Vit kanin, röd kanin, internationellt kritikerrosad och som gjorde succé med Riksteatern 2017. I den självbiografiska pjäsen Nassim låter Soleimanpour språkets förenande och förvecklande egenskaper stå i fokus, och precis som i Vit kanin, röd kanin är skådespelaren på scen lika ovetande om vad som kommer att hända på scen, som publiken. Allt utgår från ett förseglat kuvert med manuset som skådespelaren, ny för varje föreställning, läser för första gången inför publiken. Det blir en nervkittlande, inspirerande och berörande kväll med förbluffande element och möten som varken skådespelaren eller publiken kan föreställa sig i förväg.

Den skådespelare som fått uppdraget att ta sig an det hemliga manuset denna gång är ingen mindre än Per Lasson. Bland annat känd som karaktären “Jesse” i SVT-serien “Tunna blå linjen”.

Den iranska dramatikern Nassim Soleimanpour har under ett decennium överraskat och förtrollat publik och skådespelare genom sina verk. När Riksteatern gör Nassim i Sverige får vi ännu en gång uppleva en av scenkonstvärldens stora snackisar.

Per Lasson (f. 1970) studerade skådespelarlinjen på Teaterhögskolan i Malmö åren 1995–1999. Han har medverkat i uppsättningar på Unga Dramaten, Stockholms stadsteater, Malmö Stadsteater, Östgötateatern och Fria Teatern. På TV har Lasson medverkat i bland annat Bron, Halvvägs till himlen, Eagles och Tunna blå linjen.

Nassim är ett gästspel som spelas på svenska och farsi.

Medverkande: Per Lasson 

Konstnärligt team
Av Nassim Soleimanpour
Regi Omar Elerian
Konstnärlig projektledare Isak Hjelmskog
Scenografi Rhys Jarman
Ljuddesign James Swadlo
Ljusdesign Rajiv Pattani
Redaktörer för manus Carolina Ortega and Stewart Pringle