fbpx
Inkonst

3/2
Nynningen ”FÖR FULL HALS” + Orkan

Återuppstånden och nyskapande proggrock möts

Nynningen var ett band som bildades 1971 och som existerade i flera olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980. Gruppen tillhörde musikrörelsen och blev välkända över hela landet. Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: FÖR FULL HALS. Det var bandets medlemmar Tomas Forssell och Bertil Goldberg som bestämde sig för att tonsätta och översätta den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter till rockmusik. Gruppen turnerade i flera år med Majakovskijprogrammet och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst. Nynningen samarbetade under åren mycket med Nationalteatern, där både Totta Näslund och Nikke Ström sedan ingick.

Nu har nästan hela uppsättningen av Nynningen från 1973 återuppstått: Bernt Andersson/keyboards och sång, Bengan Blomgren/ elgitarr, Nikke Ström/elbas, Tomas Forssell/elgitarr och sång och Per Melin/trummor (även medlem i Björn Afzelius band Globetrotters).

Hela albumet FÖR FULL HALS spelas och dessutom presenteras flera andra av gruppens låtar.

Comeback som överträffade alla förväntningar. 
Oavsett vilka förväntningar man kan ha haft på Nynningens comeback så överträffades de med råge. Detta var som sagt ingen nostalgitripp, detta var fantastiskt på riktigt 
HYMN om comeback-premiären på Pustervik i december

Med sig har de också bandet Orkan som support. Orkan är ett ungt 70-talsinspirerat proggband från Göteborg som består av Theresia Dufva – Bas.
Moa-Linn Rosenlöf – Trummor, Sång, Josefine Green – Gitarr, Sång, Kim Bertilsson – Saxofon och Fredrik Pettersson – Gitarr.

DJ
Ola Elleström (HYMN, Uppror & Rödtjut)

Arrangör
Inkonst