fbpx
Inkonst

30/5
Pluto’s Baby releasekonsert

Melankolisk och känslosam popmusik

 Artisten Pluto’s Baby är åländska Linnéa Selander som är aktuell med sin kommande debut-EP. Hon beskriver själv sin musik som en blandning av en vaggvisas mjukhet kombinerat med en nattlig mystik, därav namnet ”Club Lullabies”. EP:n består av fem sfäriska spår där Linnéas silkeslena röst möter en lika delar pampig som klubbig produktion. I samband med EP-release den 31 maj släpps även en musikvideo till låten ”Swallow the moon”. 

 Linnéa Selander är singer-songwritern från Åland, numera baserad i Malmö som gör melankolisk och känslosam popmusik under artistnamnet Pluto’s Baby. Arbetet med EP:n påbörjades för tre år sedan och resultatet är fem stilrena spår där alla låtar är baserade på fragment ur hennes liv och handlar om kärlek och sorg, att vilja ge upp och samtidigt hitta styrka inifrån och om att våga drömma. 

– ”Hela EP:n handlar om att överkomma saker och ta sig vidare. Att komma över kärlek, sorg, att vara fast i sitt eget huvud och hur man hanterar det. Känslan av att vilja ge upp och överlåta allt till ödet eller slumpen. Jag ville samla allt det där i låtar som folk kan lyssna till på förfesten eller efterfesten. Uppladdning och nedladdning”, säger Linnéa Selander. 

Linnéa Selander, Pluto’s Baby började med musik i samband med att hon klev in i målbrottet och kände att hennes röst förändrades. I samband med det kände hon en stark vilja att utforska sin röst och började sjunga. Som femtonåring började hon på Ålands Musikinstitut där hon skolades inom jazz. Efter studenten flyttade hon till Bergslagen där hon studerade jazz och soul samt började skriva egna låtar. Nu är hon aktuell med sitt soloprojekt Pluto’s Baby och släpper sin debut-EP ”Club Lullabies” den 31 maj.