Inkonst

21/10
Pombo – releasekonsert

Pop och frijazz i en befriande åktur

Inkonst & Jazz i Malmö presenterar kvintetten Pombo som bejakar friheten i att spela fel, tänka högt och tycka till. Kom och fira bandets tredje albumsläpp.

Pombo är ett envist och flitigt band som likt grön mossa tar sig upp i asfaltens springor och lagar marken vi går på. Bandet beskrivs ofta som en familj och medlemmarna är Anna Högberg – saxofon, Felicia Nielsen – piano/brandstation, Marie Hanssen Sjåvik – sång, Gus Loxbo -kontrabas/såg, Nils Wall – trummor. Pombo har funnits i 7 år och har sedan start varit ute och spelat och vänt ut och in på jazzen på små och stora scener runtom i Norden. Att uppleva Pombo live är omtumlande  –  det är pop och frijazz i befriande åkturer, det kittlar i magen, publiken skrattar och gråter, texterna är knivskarpa – att uppleva Pombo live går rakt in i hjärtat!

”Blåmärken” är bandets tredje fullängdare och uppföljare till kritikerrosade ” Hunden” (2012) och ”Faller du så faller jag” (2014). I samarbete med konstnären Andreas Eriksson och den österrikiska musikern Christof Kurzmann har Pombo kommit att skildra vår tid där blåmärken står som symbol för alla som inte fick komma med på tåget. Med låtarna Lampedusa, Vad är du rädd för? Jag pratar med min hund du med din, framför bandet under lekfulla former sin alldeles egna systemkritik.
 

Arrangör
Jazz i Malmö & Inkonst