fbpx
Inkonst

8/11
The Posies 30th Anniversary Tour

Den legendariska sättningen från "Frosting on the Beater".

Powerpophjältarna i The Posies firar 30 år sen sitt första album med tre spelningar i Sverige. En av dem på Inkonst så klart.

Powerpophjältarna i The Posies har förgyllt värden med sockersöta melodier och gitarrmangel under tre decennier. I år är det 30 år sedan bandet släppte sitt första album, och i samband med det kommer bandet att återutge några av sina mest centrala giv samt åka ut på en omfattande turné med den legendariska lineupen – Jon Auer, Ken Stringfellow, Mike Musburger och Dave Fox – som spelade in det kultförklarade albumet ”Frosting on the Beater”. Nu kan vi meddela att The Posies kommer till Sverige för tre spelningar i november – i Malmö, Stockholm och Göteborg.

The Posies bildades av Jon Auer och Ken Stringfellow i Bellingham, Washington 1987 och kom att bli en av de akter som definierade nittiotalets powerpopvåg, tillsammans med bland andra Teenage Fanclub och Matthew Sweet. Efter att själva ha spelat in och släppt sitt debutalbum Failure år 1988 släppte The Posies ytterligare fyra album under nittiotalet, bland annat klassiker som ”Dear 23” och ”Frosting on the Beater”. Med ett sound som ofta beskrevs som British Invasion-inspirerade melodier möter grungens gitarrmangel blev The Posies kritikerfavoriter och under 2000-talet har de fortsatt etablera sig som en ypperlig popakt och kultfavorit. Efter nyutgivningarna kommer bandet att bege sig in i studion för att spela in sitt efterlängtade nionde studioalbum, och i november står The Posies på svensk scen igen för att bjuda på popkonst av högsta klass.

Support:  Jonna Tarland (FIN)

Arrangör
Inkonst