fbpx
Inkonst

25/8–3/9
Poste Restante “Kamratföreningen Leviathan”

En deltagarbaserad performance om gemenskap

Upplever du också att den rådande civilisationen misslyckas att förse dig med en känsla av meningsfullhet? Söker du en kamratlig gemenskap som accepterar dig som du är?

Kamratföreningen Leviathan är ett allomslutande performanceverk om längtan efter gemenskap och de påföljande svårigheterna. Det tar formen av en medlemsstyrd förening som anser sig axla ansvaret för att lägga grunden till en ny, jämlik ordning. Genom att dekonstruera civilisationen som vi känner den och driva ut dess kvardröjande perversioner vill Kamratföreningen erbjuda ett alternativ till den rådande kulturen.

Publiken bjuds in som adepter där de introduceras till föreningens regler och får delta i dess kamratträning. De som vill ha en fördjupad – och mer utmanande – upplevelse kan ansöka om fullt medlemskap.

I Poste Restantes verk utgör besökaren verkets mittpunkt, huvudperson och slutgiltiga mottagare. Varje besökare bemöts utifrån sina särskilda förutsättningar. Verken behandlar svårlösta personliga dilemman och skamfyllda begär. Istället för att ge lösningar strävar Poste Restante efter att ge varje besökare möjlighet att tänka svåra tankar till punkt och inskärpa mod att ta de egna känslorna på allvar.

Verket visas 25–28 augusti och 1–3 september kl 17.30, 18.00, 18.30, 19.30, 20.30 (6 personer/starttid). Din starttid är bestämd och sen stannar du så länge du vill, men räkna med ett par timmar för att uppleva verket. Verket spelas på svenska och engelska.

Poste Restante är ett svenskt scenkonstkompani som fått stor internationell uppmärksamhet för sina plats- och situationsspecifika verk. De tar sina besökare till oväntade platser såsom övergivna kontor, nattöppna kyrkor, anonyma bakgator och svåråtkomliga ambassadvillor och har bland annat spelat på Baltic Circle i Helsingfors, Santiago A Mil och Salzburger Festspiele.

Poste Restantes hemsida.

Arrangör
Inkonst