Inkonst

14/4
Power – Riksteatern Crea

En visuell performanceföreställning där tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid skärskådar kvinnliga normer och tabun, genom poesi, sång och battles.

Dörrar 18:30 / På Scen 19:00
135/175 kr
45 min
svenskt teckenspråk/ internationella tecken
visuellt performance

En hemmafru och en kvinna som gör karriär borde anses lika starka och viktiga – men vem gör rätt enligt samhället? Kanske båda? Men förmodligen ingen. På scenen representerar de yin och yang – två urkrafter som både balanserar upp och strider mot varandra. Två själar i en kropp, och två kroppar med ett sinne.

Genom Visual Vernacular, en visuell storytelling som använder gester och mimik, blir föreställningen tillgänglig för alla. Power lämnar publiken – döva som hörande – med många tankar och funderingar.

Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. Manuset är skrivet av Maja Lidbrink som tidigare skrivit Hem, en pjäs om döva flyktingar under flyktingkrisen 2015. Hem turnerade med Riksteatern 2019 och Amina var en av skådespelarna i den uppsättningen. För regin av Power står Mindy Drapsa, konstnärlig ledare på Riksteatern Crea som även regisserade Hem.

Spelas på svenskt teckenspråk med nyskriven musik och visuella scenografiska lösningar som förstärker berättandet så att även icke-teckenspråkiga kan förstå och njuta av föreställningen.

En produktion av Riksteatern Crea
Premiär 16 mars i Stockholm 
På Riksteaterturné V23

Medverkande
Amina Ouahid
Jamila Ouahid

Upphovspersoner/ Konstnärligt team:
Manus: Maja Lidbrink
Regi: Mindy Drapsa
Kostym: Tanja Honkanen
Ljusdesign: Jenny Larsson
Scenografi — Lotta Nilsson

Kostym — Tanja Honkanen

Ljusdesign — Jenny Larsson

Komposition — David Gülich

Teckenspråkskonsult — Mia Maria Björkstrand

riksteatern.se/power