fbpx
Inkonst

13/2
Princess Nokia + LASH

SLUTSÅLT! Nyskapande feministisk hiphop från New Yorks underjord

Stjärnskottet Princess Nokia levererar feministisk hiphop från New Yorks underjord tillsammans med DJn LSDXOXO. 

Konserten med Princess Nokia har tyvärr blivit framskjuten från den 6 till den 13 februari. Alla biljetter gäller för det datumet, men om du vill returnera din biljett kan du kontakta Tickster som sköter återbetalningen.

Princess Nokia aka Destiny Nicole Ortiz är en mångfacetterad DIY-musiker från New York som precis börjat slå igenom ordentligt internationellt. På Inkonst presenterar vi hennes enda sverigespelning men i sommar är hon tillbaka i regionen då hon precis blivit klar för Roskildefestivalen. Destiny blandar tribala beats med triphop och R&B och skapar ett egen unikt sound. Hennes låtar är ofta hypnotiska, hyperrealistiska och inte minst feministiska. Vice beskrev hennes första album Metallic Butterfly med orden:  “…one of the most exciting and ambitious [albums] to come out of the NYC underground in a long time…”. På hennes senaste alster, “1992” som släpptes 2016, fortsätter hennes resa mot toppen med självklara hits som Tomboy, Brujas och Kitana.

Support LASH

DJs Matilda Lind och K Delly

Support: LASH
De rappande systrarna LASH upptäcktes 2015 av Silvana Imam i programmet Nästa Nivå som mynnade ut i låten ’Två Fingrar’ som producerades av Silvanas producent Nisj. Precis som Silvana är de engagerade i HBTQ-frågan. I höstas släppte de sin första officella singel Gäris i min kucha som playlistades av både P3 och Din Gata, och i fredags fick de Manifestgalans efterfest att explodera. Den 21 februari släpper de nya singeln Para Ya.

Matilda Lind och K Delly (DJs)
Matilda och Kajsa hade spelat var för sig ett bra tag när de en dag hittade varandra i den gemensamma kärleken för stökig och studsig rap. Sedan dess har de tillsammans blessat dansgolv och de verkar inte ha någon plan på att sluta. Extra kärlek finns för mysig 100 bpm bounce, nervkittlande futurebeats och kaxig rap.

Arrangör
Inkonst