Inkonst

5/9
Proj-ektion #1: Nick Klein, Sunwald

Nytt konsert- och klubbkoncept

pro·jekt·ion [substantiv] (psykologisk term) o­medveten över­föring av o­behagliga eller komplicerade tankar och känslor på personer eller före­mål i om­givningen. <enl. vissa psykol. teorier
Proj-ektion är Inkonsts nya återkommande konsert- och klubbkoncept av Jonatan Gyllenör & Niclas Stanik. Gyllenör & Stanik träffades i garderoben på Inkonst den 20 januari 2018. Det var kärlek vid första ögonkastet. Gyllenör är filmskapare och driver Fennek Film som bland annat ligger bakom Erotikafton och Förspelet. Stanik, som är musiker och ljudkonstnär, driver bolaget skiss/22 där han släpper noise och ambient på kassett. Nu har Gyllenör & Stanik gjort gemensam sak med det nya projektet Proj-ektion.


PROJ-EKTION #1
Nick Klein [live]
Sunwald [live]
Niclas Stanik [dj]
Konst av Proj-ektion

Nick Klein
Nick Klein, ursprungligen ifrån Miami men nu bosatt i Haag, skapar elektronisk musik som kommer direkt från hjärtat. Den råa och hårda känslan som Klein förmedlar har getts ut genom bolag som L.I.E.S., BANK Records NYC och Total Black. I höst släpper han album genom svenska etiketten iDEAL. Klein spelar frekvent runt om i Europa, 2017 spelade han på Norberg och nu har vi äntligen lyckats boka honom till Malmö.

Sunwald
Under namnet Sunwald gör Inkonsts egna Samuel Sundin allt från stillsam ljudkonst till atmosfärisk noise. Genom sin tolkning av Siri Aurdals skulptur “Bølgelengd/Våglängd”, som spelades in i samband med utställningen “Continuum” på Malmö Konsthall, har Sundin visat stor förståelse för samspelet mellan ljud och rum. Det blir oljud, det blir dubbigt, det blir intimt och kärleksfullt.

https://soundcloud.com/sunwald/