Inkonst

14/11
Proj-ektion #3: Orphan Ann + Human Rays

Kolmörk samtida synt och en hagelskur av rytmisk noise

pro·jekt·ion [substantiv] (psykologisk term) o­medveten över­föring av o­behagliga eller komplicerade tankar och känslor på personer eller före­mål i om­givningen.

Orphan Ann [live]
Human Rays [live]
Niclas Stanik [dj]
Konst av Proj-ektion

https://youtu.be/6osXV_0R6Eg

Orphan Ann
Duon Orphan Ann, som består av DIY-veteranen Anja Enerud (Masskultur) och Sofia Al Rammal Sturdza (SARS, Född Död), stormade in på undergroundscenen 2015 med sin kolmörka tolkning av samtida syntmusik. Genom att kombinera knivskarpa, genomträngande vocals med atonala drones och dystra trummaskinsrytmer, väver de en gotisk väv som är lika hjärtskärande som dramatisk – men likväl naket ärlig. Sedan starten har Orphan Ann framträtt på olika scener världen över, bland annat på MUTEK i Mexico City och Norbergfestival i Sverige. Deras debutalbum The Practice of Surrender, släpptes tidigare i år på Stockholmsbaserade etiketten Moloton.

Human Rays
Human Rays aka Robin Smeds Mattila tar sin publik genom en hagelskur av industriella ljud, mäktiga drones och rytmisk noise. Stundtals dansat, stundtals organiserat kaos. Genom släpp på Omnious Recordings, Blodörn och debut-vinylen på Further Records visar Robin att han är någon att hålla ögonen på inför framtiden.

Proj-ektion är Inkonsts nya återkommande konsert- och klubbkoncept av Jonatan Gyllenör & Niclas Stanik. Gyllenör & Stanik träffades i garderoben på Inkonst den 20 januari 2018. Det var kärlek vid första ögonkastet. Gyllenör är filmskapare och driver Fennek Film som bland annat ligger bakom Erotikafton och Förspelet. Stanik, som är musiker och ljudkonstnär, driver bolaget skiss/22 där han släpper noise och ambient på kassett. Nu har Gyllenör & Stanik gjort gemensam sak med det nya projektet Proj-ektion.