fbpx
Inkonst

14–15/9
Public Plot “Kropp & Straff”

Träningsläger inför en fascistisk framtid.

En fysisk och mental förberedelse på vad som skulle kunna hända om ett högerpopulistiskt parti kommer till makten i Sverige. I ett tryggt men ändå otryggt rum ges deltagarna möjlighet att träna sig på att bli gripen, fängslad och förhörd.

Under våren spelade Kropp & Straff för särskilt inbjudna grupper som skulle kunna bli måltavla för en rasistiskt färgad politik. På grund av stort publiktryck återvänder den nu med två offentliga föreställningar som ger besökare möjlighet att öva sig på att hantera en fascistisk regim.

Med Kropp & Straff vill Public Plot möjliggöra en yta för diskussion och reaktion. Kropp & Straff blir därmed en liten pusselbit i byggandet av ett motstånd mot den hastigt framväxande vågen av nyfascism. Det viktiga nu är att våga förbereda sig på det värsta tänkbara och samtidigt verka för att det aldrig ska hända.

Den 19 september hålls även ett separat panelsamtal “När extremhögern tar över” som utgår från föreställningen.

https://www.youtube.com/watch?v=ugdChb7_1c4

Public Plot är ett arbetskollektiv från Malmö som utforskar olika sätt att berätta. De ligger bakom en rad uppmärksammade föreställningar som Blue Dreams, Våld & pedagogik och Smålands Mörker.

Text & regi: Henrik Bromander & John Hanse | Scenografi, kostym, ljud och ljus: Sofia Findahl & Jonas Åkesson | Skådespelare: Jens Olsson & Sofia Snahr | Interaktiv dramaturg: Ebba Petrén | Producent: Karin Auran Frankenstein | Tack till: Jasser Hetait.

Vad händer om SD tar makten – ett reportage i ETC om Kropp & Straff