fbpx
Inkonst
Pk södra

28/1
Publicistklubbens Södra livestream: Corona, Tunna blå linjen och David Rasmusson

Livestreamat samtal med Publicistklubben. Sänds på deras Facebook Live/Youtube.

Livestream via Publicistklubbens Facebook Live/Youtube. Spelas in från Inkonst. 

Hur ser journalistiken och publicistiken ut post-corona?

Distansarbete, redaktionsmöten via Zoom och avstånd till intervjupersoner vid platsbesök. Coronan har påverkat både arbetssätt och publiceringar. Finns det några lärdomar att dra? Och hur kommer det se ut framöver, efter pandemin? PK Södra gästas av Lokaltidningens chefredaktör Jannik Hansen och kulturskribenten och författaren Maria Küchen (senast aktuell med boken ”Rymdens alfabet” på Natur & Kultur).

SvD:s Jeanette Gentele om ”Den tunna blå linjen”

SVT:s nya dramaserie ”Den tunna blå linjen” har mötts av både reservationslösa hyllningar och kritik. Men minst imponerad var nog Svenska Dagbladets filmrecensent Jeanette Gentele som i sin recension skrev: ”Frågorna hopar sig. Vad är ”Tunna blå linjen”? En pr-film om Malmös ordningspolis? En instruktionsfilm för personer som funderar på att bli poliser och som visar vilka situationer de kan hamna i?”. Gentele gästar PK Södra via länk för ett samtal om Malmöskildringen som berör och väcker debatt.

David Rasmusson om bevakningen av corona i en gränsregion

När pandemin bröt ut förra året infördes det på kort tid en rad restriktioner med syfte att begränsa resandet. Öresundsregionen var inte undantaget. Men hur har medierna på de olika sidorna av Sundet bevakat pandemin? Hur har det varit att rapportera från och om regionen? Och hur har den så ständigt aktuella ”Sverigebilden” skildrats i Danmark med anledning av Sveriges hantering av pandemin. David Rasmusson, Sveriges Radios korrespondent i Danmark, ger sin syn på saken.