Inkonst

26/10
Relationsinstitutet: ”Big Love”

Samtal med panel och publik om relationer

Relationsinstitutet Cirkel om tv-serien Big Love med serietecknaren Karolina Bång, forskaren Anna Adenji och författaren Elisabeth Gerle.

Varje månad under hösten kommer Relationsinstitutet Cirkel till Inkonst för att diskutera intressanta verk inom litteratur, film och tv. Vi har bjudit in en mängd intressanta paneldeltagare: forskare, författare och annat blandat folk. Dessutom samarbetar vi med scenkonstkollektivet PotatoPotato för att göra kvällen extra minnesvärd.

Den 26 oktober diskuterar vi tv-serien Big Love om handlar om en polygam mormonfamilj bestående av tre fruar, en man och ett större antal barn. Serien har gått fem säsonger på HBO och blivit både en kritiker- och publikfavorit. Kanske på grund av dess djupa inblick i vad tro och övertygelse kan göra för ens synsätt på relationer, och de praktiska konsekvenser ett normbrytande relationsskapande har i samhället.

I panelen:

Karolina Bång, serietecknare känd för albumet ”Cowgirls” och självhjälpsboken ”Alternativet”, är en del av den serievåg som utvecklar och tecknar nya bilder av relationer, familj och känslor.

Ingela Steij Stålbrand, doktor i psykologi, universitetslektor med inriktning mot sexologi och gerontologi (frisk naturligt åldrande och livslopp) vid Lunds universitet. Författare till kommande bokkapitel om HBTQ+, åldrande och sexualitet. En förespråkare för att finna lösningar och bygga på det som funkar, oavsett om det innebär brutna normer eller inte.

Elisabeth Gerle, författare nu senast till ”Sinnlighetens närvaro” en bok om Martin Luther, men är även professor i etik vid Lunds universitet, präst samt jazzsångerska.

Moderator tillika kvällens värd är Simon Ceder, en av Relationsinstitutets grundare.

Samtliga kvällar med Relationsinstitutet Cirkel under hösten:

21 september – ”Min fantastiska väninna” av Elena Ferrante
26 oktober – Tv-serien ”Big Love”
23 november – ”Den befriade familjen” av Josefin Olevik
14 december – Julfilmsspecial med bl.a. ”Fanny och Alexander”

Arrangör
Inkonst & Relationsinstitutet