Inkonst

23/11
Relationsinstitutet: Den befriade familjen

Samtal med panel och publik om relationer

Relationsinstitutet på Inkonst om reportageboken ”Den befriade familjen” av Josefin Olevik. I panelen: författaren Josefin Olevik, sociologen Catrine Andersson samt författaren Bobbi A. Sand.

Varje månad under hösten kommer Relationsinstitutet till Inkonst för att diskutera intressanta verk inom litteratur, film och tv. Vi har bjudit in en mängd intressanta paneldeltagare: forskare, författare och annat blandat folk. Dessutom samarbetar vi med scenkonstkollektivet PotatoPotato för att göra kvällen extra minnesvärd.

Den 23 november diskuterar vi reportageboken ”Den befriade familjen” av Josefin Olevik. Ibland blir inte livet som vi tänkt oss. När dejtandet efter den perfekta familjefadern inte faller ut som förväntat skaffar ett stort antal personer idag barn på egen hand, eller åtmistone utanför en romantisk tvåsam familjebildning. I denna bok berättar journalisten Josefin Olevik med utgångspunkt i sina egna erfarenheter om barnlängtan, om anonym befruktning, om dem som befruktar anonymt och om sitt eget barns undran. Diskussionen kommer att beröra olika familjebildningar och vilka normer som dessa kan stöta på i sin vilja att organisera sina nära relationer.

I panelen:

Josefin Olevik, författaren till kvällens bok är journalist och har skrivit ett flertal böcker om kultur, friluftsliv och relationer. Josefin har bland annat skrivit en bok om hur det är att vara singelkvinna i Tokyo.

Catrine Andersson, forskare i sociologi och författare till avhandlingen ”Hundra år av tvåsamhet” om hur staten påverkar våra privata relationer genom äktenskap och andra lagar. Catrine är lektor vid Malmö högskola.

Bobbi Augustine Sand, speldesigner och författare vid egna förlaget Transcenders. I senaste romanen ”Jetlag” möter vi ett flertal personer som försöker hitta sin väg genom att navigera mellan och bortom samhällets relationsnormer.

Moderator tillika kvällens värd är Simon Ceder, en av Relationsinstitutets grundare.

Samtliga kvällar med Relationsinstitutet på Inkonst under hösten:

21 september – ”Min fantastiska väninna” av Elena Ferrante
26 oktober – Tv-serien ”Big Love”
23 november – ”Den befriade familjen” av Josefin Olevik
14 december – Julfilmsspecial med bl.a. ”Fanny och Alexander”

Lyssna på tidigare samtal på relationsinstitutet.org

Arrangörer
Relationsinstitutet och Inkonst