fbpx
Inkonst

12/11
Relationsinstitutet: Djur och Människor

Djur och människor-relationerna sinsemellan.

Vi utforskar den närskapande relationen mellan människor och djur under en hel kväll i Relationsinstitutets regi.

Människor har alltid haft en komplicerad relation till djur. Går det ens att se bortom maktstrukturer i relationen och prata om hur olika arter kan ha en relation till varann som alla får ut nånting av?

I en värld där människan söndrar och härskar och inkräktar på alla våra medvarelsers utrymme, hur kan vi tänka kring och knyta an till de som är en del av vår omgivning men råkar vara av en annan art? Hur viktiga är vår relation till våra husdjur för vår egen arts överlevnad? Hur ömsesidig är vår kärlek till djuren? Spelar personkemi in i vårt val av särartsfränder? Vad gör du och ditt husdjur tillsammans?

Kvällen är uppdelad i två delar. I början av kvällen är det välkommet att ta med sig sin djurrelation ifall den tycker det är kul och är relativt lugn i samvaro med andra djur. Vi förutsätter att ni har ansvar för djuret i möte med andra djur respektive människor och håller de kopplade. Det kommer finnas tillfälle att presentera och berätta om sig och sitt djurs relation på scen helt kort, och det kommer även finnas möjlighet att träffa andra människor och djur under en slags speeddejting. Kanske du letar efter någon som vill gå långa promenader med era djur, eller söker efter delat ansvar eller någon som vill va tex hundvakt? Då vi klickar med djur på liknande sätt som vi gör med människor blir detta ett sätt att hitta varandra. Ni kan också presentera om ni söker efter någon utvidgad relation i relation till ditt djur om du väljer att presentera er på scen. Det kommer även finnas en hundtränare på plats för coaching; Stina Johnson, konstnär som arbetar med belöningsanpassad hundträning med R+.

Senare på kvällen har vi 3-4st föreläsningar/presentationer i kortformat med Julia Lindemalm, fotograf, känd för sina utforskande fotoprojekt Zoo World och Kattpeople, Torill Kornfeldt, vetenskapsjournalist och författare, känd för bland annat sin bok Mammutens återkomst och Tobias Linné, forskare på Lunds universitet inom Critical Animal Studies. Presentationerna kommer även följas upp av ett panelsamtal.

Kvällens två delar är upplagda för att eventuella uttråkade djurbesökare ska kunna vara med i första delen och sedan gå hem om de vill.

Baren är öppen hela kvällen oc­­h det kommer vara lågmäld festlig stämning med lite musik emellanåt.

Varmt välkomna!

 http://www.julial.com/
http://www.kom.lu.se/person/TobiasLinne
http://www.kornfeldt.se/
https://rplushundskola.wordpress.com/

Arrangör
Relationsinstitutet