fbpx
Inkonst

21/9
Relationsinstitutet: ”Min fantastiska väninna”

Bokcirkel och samtal med panel och publik

Efter tre välbesökta bokcirkelträffar är Relationsinstitutet tillbaka med ett vidgat koncept som även inkluderar tv-serie och film

Varje månad under hösten kommer Relationsinstitutet Cirkel till Inkonst för att diskutera ett intressant verk. Vi har bjudit in en mängd intressanta paneldeltagare: forskare, författare och annat blandat folk. Dessutom samarbetar vi nu med scenkonstkollektivet PotatoPotato för att göra kvällen ytterligare mer minnesvärd.

21 september – “Min fantastiska väninna” av Elena Ferrante
26 oktober – Filmen “Big Love”
23 november – “Den befriade familjen” av Josefin Olevik
14 december – Julfilmsspecial med bl.a. “Fanny och Alexander”

Först ut är alltså romanen Elena Ferrantes “Min fantastiska väninna” som är en barndomsskildring från Italien. Berättelsen följer Elena och Lilas uppväxt i ett fattigt kvarter i 50-talets Neapel. Romanen har blivit enormt hyllad inom och utanför Italien.

Panel:

Lotta Leon Vilde Wahl, fd verksamhetsledare vid Hallongrottans bokhandel och kulturförening som arrangerat många litterära evenemang med intersektionellt feministisk inriktning. Lotta är även författare, pluggar kreativt skrivande och skriver nu på sin första roman.

Mia Svensson, smyckesdesigner på BOHEMIACOLLECTION. Kreativ entreprenör som bland annat grundat “Stajl by Malmö”. Dessutom är Mia relationsdebattör och litteraturälskare.

Linda Leveau, projektledare inom värdegrundsarbete och normkritik på Region Skåne. Har skrivit böckerna “Vi – en metodbok om samlevnad”, “Sexualitetskunskap” och “Mellan raderna – en handbok i värderingsövningar”.

Kvällens värd och samtalsledare är Simon Ceder, medgrundare till Relationsinstitutet

Inleder kvällen gör scenkonstkollektivet PotatoPotato

Arrangör
Inkonst & Relationsinstitutet