fbpx
Inkonst

9/2
Rendez-vous: DJ Seinfeld + Smerz [no] + Moose Dawa

Hemvändarafton med norsk-danskt inslag.

Rendez-vous är tillbaka på Inkonst! Denna gång har vi en återvändare i stora mått som äntrar hemmaplan, när vi har nöjet att presentera DJ Seinfeld. För alldeles precis ett år sedan var senaste gången han spelade skivor för Malmöpubliken, och mycket har hänt sedan dess.. Vi är inte färdiga där – vi får också besök från norska duon Smerz och lokala hjälten Moose Dawa.

DJ Seinfeld

Under det senaste året har DJ Seinfeld etablerat sig som ett av housemusikens stora framtidshopp med spelningar på klubbar och festivaler över hela världen. I oktober släppte han sitt debutalbum Time Spent Away From U via Lobster Fury. Det utsågs bl.a till ett av årets bästa album av Rolling Stone Magazine och har gjort honom till en favorit hos giganter som Flying Lotus och Bonobo. Bakom aliaset DJ Seinfeld finns Malmökingen Armand Jakobsson som tidigare släppt musik som både Rimbaudian och Birds Of Sweden. Det är med stor glädje som vi nu välkomnar Armand hem till Malmö igen.

Smerz [no]

Den norska duon Smerz började göra musik ihop efter gymnasiet och en flytt till Köpenhamn. Där upptäckte dem dansmusiken och började snickra på vad som skulle komma att bli debut-EP:n Okay. Deras blandning av brusig rnb , emotionell techno och atmosfäriska beats har tagit dom till festivaler som Roskilde, Way Out West och Melt. I somras skrev de kontrakt med XL Recordnings och deras andra EP Half Life släpptes i November. Smerz är framtiden och upplevs bäst på dansgolvet. Kom och låt dem ta dig bortom tiden och rummet.

Moose Dawa

En malmöprofil med kunskap inom samplingens alla regler har producerat tracks sedan flera år tillbaka. Nyligen med releaser genom bland annat Chillhop Records och So&Such.
Med en omtalad, fruktansvärt dansant selection på vinyl som Moose Dawa tar med sig, så är det alltid svårt att stå still.